Югът на Израел и преди всичко селищата на границата с

...
Югът на Израел и преди всичко селищата на границата с
Коментари Харесай

Добротворчество по време на военен конфликт

Югът на Израел и на първо място селищата на границата с Газа от седмица са обстрелвани с ракети, със запалителни хвърчила и балони. Това е един от най-гъсто обитаемоте региони на еврейската страна. Тя е на границата сред Крайбрежната линия и пустинята Негев, която учените и работливите ръце на кибуцниците са трансформирали в плодородна градина. Нощи наред цели фамилии спят в скривалищата поради непрекъснатия обстрел. Детските заведения и учебните заведения са затворени. Повечето от магазините- също. Налага се всяко семейство да си има хранителни ресурси, само че не са знае за какъв брой време ще им стигнат.

В обществената мрежа се появиха известия от вида: „ Жилището ми не е огромно, само че се намирам в един от най-отдалечените квартали на Йерусалим, до Юдейската пустиня, където нормално ракетите не доближават. Искам да поканя семейство от Юга на страната да поживее при мен, до момента в който свършат обстрелите. Могат да бъдат настанени най-много 5 индивида. Контакти - на персонални. Серж Вайслер “.

При Сергей Вайслер незабавно идва семейство с 3 дребни деца. Има и други като него. Обикновено в дребните къщи и жилища хората се сместват, с цел да одобряват бежанци от проблематичен район на страната. Често оказват помощ в снабдяването и изхранването на гостите, пристигнали съвсем единствено с най-необходимото. Обитателите на вилите и лични огромни къщи най-често избират да платят на хотел в регион, до който ракетите не доближават, с цел да настанят бежанци. В това има традиция. По време на Ливанската война, когато Северът на страната бе обстрелван от Хисбула, хората от Юга одобряваха фамилии с деца от потърпевшите селища. Тогава олигархът Аркадий Гайдамак беше построил цяло село от сглобяеми къщи. Освен заслон и храна беше обезпечил за бежанците здравна и психическа помощ. Там даже гостуваха актьори от телавивските и йерусалимски театри, мюзикъли, балет в предпочитание да оказват помощ на търсещите отбрана, за превъзмогване на изживения стрес. Защото даже ракетата да не е паднала върху личния ти дом, упованието е извънредно. След като завие сирената, в центъра на страната имат 7-9 секунди, с цел да отидат до скривалищата или най-малко да излязат от жилището си на бетонната площадка на стълбището. На Юг времето е секунда-две и хората напряко живеят в скривалищата си. На стълбището е безвредно единствено в случай че няма директно попадение. След това всички наострят уши. Чува се свистенето на ракетите и „ взрив “. Сравнително скоро стартира да се разпознава дали ракетата се е разрушила сама, причинявайки вреди, или е била прихваната и взривена от защитните системи „ Железен купол “ и „ Вълшебна пръчица “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР