Таванът на цените на руския петрол, който влезе в сила

...
Таванът на цените на руския петрол, който влезе в сила
Коментари Харесай

Таванът на цените на руския петрол доведе до задръствания около Турция

Таванът на цените на съветския нефт, който влезе в действие в понеделник, към този момент дава своето отражение върху пазара. Financial Times написа, че се е основало запушване от танкери във водите на Турция, като локалните управляващи към този момент изискват нова и спомагателна документи. Тя е нужна, с цел да се подсигурява, че корабите са изцяло застраховани и следват избраните от Съединени американски щати, Г-7 и Европейския съюз (ЕС) ограничения.

Данни на корабни брокери, търговци на нефт и услуги за сателитно следене демонстрират, че най-малко 19 разнообразни танкера се намират в турски води и чакат своя ред за прекосяване на Босфора или Дарданелите. Двата пролива са единствената опция за петрола, който идва от Русия и Казахстан, да доближи до крайните си купувачи. Първият от корабите чака реда си от 29 ноември насам, като сходно закъснение е мощно извънредно.

Интересен подробност от обстановката е, че корабите, които употребяват услугите на съветски застрахователи, доста бързо получават утвърждение от локалните управляващи, твърди един от източниците на изданието. Според него тези кораби бързо минават Босфора, до момента в който тези, които към момента чакат утвърждение, употребяват услугите на западни застрахователи.
Реклама
Голяма част от петрола на корабите край Турция е с генезис от Казахстан съгласно shipbrokers и TankerTrackers.com, които следят международните петролни доставки. Казахстанският нефт идва в съветските пристанища по водопровод и не е обект на западни наказания. Въпреки това турските управляващи избират да се застраховат, като ревизират подробно документите на всеки от танкерите.

Анкара е поискала от всички танкери за недопечен нефт, които минават през турските проливи, да дават писма от своите снабдители за отбрана и компенсации. В тези писма, по-известните като P&I клубове, би трябвало да потвърдят, че застрахователното покритие ще остане в действие за покриване на произшествия като нефтени разливи и конфликти.

Но Международната група на P&I клубовете, която съставлява 13 взаимни застрахователя, които обезпечават покритие на отговорността на към 90% от световното мореплаване, съобщи в понеделник, че турското искане е надхвърлило " доста повече " общата информация, която нормално се изисква. Предоставянето на сходни гаранции е невероятно даже и при нарушение на тавана на цените, сподели групата в свое изказване.

Решението на турските управляващи не е одобрявано от западните й сътрудници, като чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи пред изданието, че Съединени американски щати са " наясно по какъв начин новата политика на държавното управление на Турция може да усложни придвижването на кораби през турските проливи " и дружно с Обединеното кралство са " повдигнали тези опасения в неотдавнашни задължения с турски публични лица ".
Реклама
Подобна позиция зае и изпълнителният шеф на Международната група на P&I клубовете, като той разгласи, че е в " продължаващи градивни полемики със съответните управляващи, с цел да се опитаме да разгадаем обстановката ".
Свързани публикации Цената на петрола леко се повиши поради тавана на цените и отварянията в Китай 5 декември 2022, 12:47 Таванът на цените на петрола може да промени пазара 4 декември 2022, 13:05 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР