YouTube каналът Geekerwan проведе много интересен експеримент с портативната конзола

...
YouTube каналът Geekerwan проведе много интересен експеримент с портативната конзола
Коментари Харесай

Ентусиасти модифицираха Nintendo Switch, за да стартира съвременни компютърни игри

YouTube каналът Geekerwan организира доста забавен опит с портативната подпора за игри Nintendo Switch. Ентусиастите са модифицирали устройството, като първо са конфигурирали на него операционна система Android, а по-късно са тествали опциите му за игри под Ubuntu OC. Всичко това е допълнено с овърклок на оперативната памет, както и на блоковете на CPU и GPU на чипа Nvidia Tegra X1.

Да напомним, че конзолата Nintendo Switch публично дебютира през месец март 2017 година Тя се базира на SoC Tegra X1 в настройка с четири ядра Cortex-A57 ARM, четири ядра Cortex-A53 и графичен ускорител Maxwell с 256 CUDA ядра. Устройството е оборудвано с четири гигабайта оперативна памет от вида LPDDR4, която е клокната от 1600 на 2500 MHz. Между другото, Nvidia употребява същата едночипова система в телевизионните плъгини Shield, които се смятат за едни от най-хубавите на пазара.

Може би най-интересната част от опита е обвързвана със стартирането на компютърни игри, в това число Titanfall 2, God of War и GTA V. За страдание, честотата на фрагментите оставя доста да се желае. Това не е изненадващо, като се има поради, че едночиповата система Nvidia Tegra X1 бе показана още през месец януари 2015 година Но фактът, че запалянковците въобще са съумели да започват модерни игри, е впечатляващ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР