Йосиф Миладинов завърши осми във финала на 100 метра бътерфлай

...
Йосиф Миладинов завърши осми във финала на 100 метра бътерфлай
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов осми, световен рекорд на Дресел на 100 метра бътерфлай

Йосиф Миладинов приключи осми във финала на 100 метра бътерфлай в олимпийския си дебют. 18-годишният българин, който беше най-младият от родните олимпийци в японската столица, даде време от 51.49 секунди във финала на Олимпийските игри в Токио. Това беше първи край за български плувец при мъжете от конгрес под петте преплетени кръга и първи за родината ни от Сеул 1988 година, когато Таня Богомилова печели олимпийската купа на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева е втора на 100 метра бруст и трета на 200 метра бруст.



Олимпийската купа с нов международен връх от 49.45 секунди завоюва американецът Каелъб Дресел, за който това беше втора самостоятелна купа в Токио след златото на 100 метра свободен жанр. 

Европейският първенец и олимпийски на 200 метра бътерфлай Крищоф Милак (Унгария) от Токио 2020 завоюва сребърния орден с нов европейски връх от 49.68 секунди.



Третият и от полуфиналите Ное Понти (Швейцария) заслужи бронза с 50.74 секунди.
Въпреки че не съумя да повтори националния си връх от 50.93 секунди и плуването си от полуфиналите от 51.06 секунди, Миладинов заслужава поздравления за представянето си в Токио след тежкия сезон, изпълнен с доста надпревари и други инциденти. Младият българин сподели, че когато мечтаеш и работиш крепко, нещата се получават.



2021 година несъмнено е най-успешната в кариерата на Йосиф Миладинов. През май той завоюва сребърен орден на 100 метра бътерфлай на Европейското състезание за мъже в Будапеща с нов народен връх от 50.93 секунди – това беше и историческо първо отличие на български плувец при мъжете на 50-метров басейн на континентален конгрес. По-рано през- юли 18-годишният пловдивчанин се окичи с два златни медала на Европейското състезание за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР