Йорданка Пейкова е психолог, психотерапевт, магистър по консултативна психология. Практикува

...
Йорданка Пейкова е психолог, психотерапевт, магистър по консултативна психология. Практикува
Коментари Харесай

Какви явления са психосоматиката и соматизацията? Обяснява известен психолог!

Йорданка Пейкова е психолог, психотерапевт, магистър по консултативна логика на психиката. Практикува в психотерапевтично студио в Бургас. Съучредител е на Българската асоциация по внушаемост, с ръководител Иво Величков. Изучавала е психотерапия към Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия (БАКППТ). Член е на ДПБ (Дружеството на психолозите в България).

- Г-жо Пейкова, тълкуването на страстите ли е това, което ще усъвършенства здравето на хората?
- Вижте, ще разясня още при започване на нашето изявление, че не държа в себе си ключа, нито кода към здравето, триумфа и просперитета на всички хора. Също по този начин нямам подготвена и неповторима формула за помагане, използвана за всички. Всеки човек има своята неповторима и съвършена по своему душевна конструкция, усещания, житейски тълкования, ценностна система, психичен опит, убеждения и вярвания. За мен всеки от нас е като една самобитна дребна Вселена. Помагането, в този ред на мисли, се преценява и в най-малките елементи с търсенията и потребностите, самостоятелно на всеки и се приспособява към неговите моментни потребности.

Въпреки това обаче, ще се опитам с моите отговори да повдигна завесата на едно направление, наречено “психосоматика”, което е понятно за сътрудниците ми, само че за необятната аудитория евентуално не е толкоз известно. Освен това имам вяра, че след прочитането на изявлението множеството от читатели ви ще има какво да си “вземат” от него и ще открият нови и забавни насоки за размисъл във връзка със своите търсения и потребности.

Какви феномени са психосоматиката и соматизацията четете в цялото изявление с психологът Йорданка Пейкова на Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР