Йорданка Фандъкова обяви решението си да се кандидатира отново за

...
Йорданка Фандъкова обяви решението си да се кандидатира отново за
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова зарязва екипа си

Йорданка Фандъкова разгласи решението си да се кандидатира още веднъж за кмет на София. Заради позволените неточности в ръководството си вследствие на " предоверяване " тя е решила да смени екипа си - и в общината, и в Общинския съвет. От листата на ГЕРБ ще извади знакови общинари като Андрей Иванов, Орлин Алексиев и Орлин Иванов, удостовери кметицата. Новите имена ще са изявени персони и специалисти, разгласи Фандъкова.

Омбудсманът Мая Манолова през вчерашния ден заяви, че " до часове " ще разгласи решението си дали се кандидатира за кмет на София. Очаква се кандидатурата й да бъде издигната от предприемчив комитет на 4 септември. Манолова има желание да подаде оставка като омбудсман, в случай че се включи в кметската конкуренция, " с цел да постъпи морално ", защото е определена и с гласове на ГЕРБ.

Партийната заместничка на Бойко Борисов избра да заяви новината по време на ревизия на строителството на права от третия лъч на метрото. Фандъкова щяла да предложения " изявени персони и специалисти " за общински съветници. От листата на ГЕРБ ще бъдат извадени знакови общинари от ГЕРБ като Андрей Иванов, Орлин Алексиев и Орлин Иванов, удостовери тя.

Фандъкова призна, че през 10-годишното си ръководство била позволила неточности, тъй като се предоверявала на хората. Кметицата бе безапелационна, че няма да трансформира стила си на работа. В бъдеще ще разчита на специалисти в разнообразни сфери, както и на тези, които досега не са я подлъгали.

Малко по-късно от ГЕРБ оповестиха, че Изпълнителната комисия на партията е утвърдила кандидатурата й. Фандъкова е кмет на София от 2009 година В последната година тя търпи негативи поради проблеми с ремонтите в центъра на града. Според социолози е доста евентуално да се стигне до балотаж в столицата.

Омбудсманът Мая Манолова пък съобщи през вчерашния ден, че до часове ще разгласи решението си дали се кандидатира за кмет на София. Тя има намерение да подаде оставка като омбудсман, с цел да влезе в предизборната конкуренция за столицата. Кандидатурата й ще бъде издигната от предприемчив комитет на 4 септември. Той щял да бъде управляван от правозащитник и в него няма да вземат участие социалисти. Миналата седмица на уеб страницата на омбудсмана бе качен доклад на Манолова за четирите години на поста, в който показва, че 122 000 жители са потърсили помощ от нея. По закон Манолова има право да излезе в неплатен отпуск за времето на предизборната акция и в случай че не завоюва, да се върне на поста. Тя обаче решила да играе по разпоредбите на морала, тъй като няма по какъв начин да води акция против настоящето ръководство, с чиито гласове също е била определена. От екипа й обясниха, че борбата за кметския пост за Манолова е идея и късмет да се промени моделът на ръководство в страната, а не мисъл за персонално устройване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР