Йордан Димитров Радичков е 25-ият носител на националната награда за

...
Йордан Димитров Радичков е 25-ият носител на националната награда за
Коментари Харесай

Йордан Радичков: Тепърва ще се изследват психологическите последствия от пандемията



Йордан Димитров Радичков е 25-ият притежател на националната премия за пай роман на името на Рашко Сугарев. Той получи оценката за творбата си „ Кучешки живот “ от члена на журито Деян Енев и от ръцете на Слава Иванова, изпълнителен шеф на Национален дарителски фонд „ 13 века България “.     
Внукът на известния публицист Йордан Радичков, който носи същото име написал описа след покана от списание „ Виж София “.

Проследява живота, един ден, на един елементарен човек, който се е запътил към магазина в състояние на локдаун . Това е една от дребното му разходки и отивайки до магазина, той се спъва в едно куче и се влюбва от пръв взор в него. Кучето също се влюбва от пръв взор в този господин и дружно те заживяват превъзходен живот по време на локдаун, когато предходната година беше разрешено излизане на хора, които би трябвало да разхождат кучета. И аз си направих смешка с това нещо, че кучето ни върна свободата. Най-добрият другар на индивида още веднъж се отзова на неговата потребност в едни от най-тежките времена и още веднъж ни оказа помощ малко да подишаме чист въздух, въпреки и по улиците на града “, сподели за БНР Йордан Д. Радичков.

По думите занапред ще се изследват психическите последици от пандемията.

„ Да блъскам на дърво, живи и здрави сме, към нас хората са живи и здрави. Все повече всички ние споделяме, че минахме през тази работа и продължаваме да сме в нея, само че съгласно мен не си даваме сметка психологически по какъв начин ни се е отразило това нещо. За мен персонално непреживявано беше това, за първи в живота ми се случва такова нещо и съгласно мен това ще е занапред обект на проучвания от психолозите “, добави в предаването „ Графити по въздуха “ Радичков.

Той акцентира, че нарцисизмът не присъщ за него:

„ За мен персонално съставлява доста по-голям интерес какво се случва на открито, само че и естествено не може да се пренебрегне и вътрешният ни свят и нашето подсъзнание, което непрекъснато вади едни работи в съзнанието ни. Няма по какъв начин да не се вглеждаме и във вътрешността, само че нарцисизмът като една самовлюбеност, като гледище на един човек за личната му значимост, това е нещо, което мен не ме интересува “, акцентира той.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР