Йонизирана вода е вода с алкална или киселинна реакция, която

...
Йонизирана вода е вода с алкална или киселинна реакция, която
Коментари Харесай

Какво е йонизирана вода? Приложение и свойства

Йонизирана вода е вода с алкална или киселинна реакция, която се получава в процеса на електролиза. За осъществяване на електролизата на водата е належащо особено устройство, наречено воден йонизатор. Електролизата е електрохимичен развой, който поражда когато електрически ток протича сред катода и анода на йонизатор.

По време на процеса към катода се натрупват позитивни йони на алкални метали и се получава алкална вода, с отчетливо преобладаване на хидроксидни йони, които му придават антиоксидантни свойства. Хлорните, серните и фосфорните йони са съсредоточени в анодния контейнер. Йоните протичат по време на процеса на електролиза през пропускливата мембрана, която разделя резервоарите. В анодния контейнер се получава йонизирана кисела вода, в която доминират водородните йони. Киселинната вода, сходно на свободните радикали има оксидиращ резултат, само че може да се окаже ефикасна за подкрепяне на лекуването на някои болести.

Използването на кисела йонизирана вода

Йонизираната вода има редица преимущества и се предлага като помощно средство за хидратация и за външна грижа за кожата. Струва си да се има поради, че йонизирана вода се предлага съвсем постоянно за външна приложимост. Тя е чудесна за лекуване на микоза и други инфекции на кожата или ноктите. 

Лечение на изгаряния и пострадвания

Установено е, че тази вода е ефикасна при лекуването на изгаряния. Това е по този начин, тъй като има pH сходно на това на раната и има охлаждащ и успокоителен резултат. Освен това киселинната йонизирана вода може да се употребява за компреси, успокояващи синини и други пострадвания, като да вземем за пример ухапвания от инсекти. Охлаждащите, намаляващи подуването и антибактериалните свойства вършат киселинната вода от йонизатора чудесно средство за лекуване на възпаления и подкрепяне на лекуването на спортни контузии.

Йонизираната вода в козметиката

Да, употребява се необятно и в козметиката. Тонизира и почиства кожата като в същото време не я изсушава, което носи страхотни резултати при лекуването на предразположена към акне кожа. Водата с ниско pH също е добра за изплакване на кожата на лицето и изплакване на устата и гърлото, да вземем за пример при лекуване на ангина. Нежно обезврежда бактериите и не нервира лигавиците.

Колко дълго можете да съхранявате тази вода?
Няма да повярвате какво ще се случи, в случай че пиете единствено ВОДА
Когато приказваме за здравословно хранене, дано не забравяме, че това значи и „ здравословно пиянство “. Оказва се, че един от най-...
Прочети повече
Струва си да се помни, че киселинната вода резервира свойствата си доста по-дълго от алкалната и може да се съхранява до няколко месеца. Повечето домашен машини за йонизирана вода ви разрешават да избирате сред производството на повече алкална или кисела вода. Благодарение на това е допустимо авансово да се приготви ресурс от йонизирана вода.

Намаляване на подкиселяването на организма 

Именно подкиселяването е една от най-големите закани, която последователно утежнява положението на тялото ни. Консумираме постоянно модифицирана храна, кафе, подсладените и газирани питиета, алкохол и никотин... Всички те нарушават киселинно-алкалния баланс на организма и провокират така наречен Оксидативен стрес. Струва си да прибавим, че естественото pHна множеството телесни течности и органи в човешкото тяло е алкално и нарушаването му посредством подкиселяване предизвиква доста болестни признаци и утежняване на естествените защитни функционалности и самопочистване на организма.

Поддържането на верен киселинно-алкален баланс е от решаващо значение за вярното действие на храносмилателната и мускулната система. Благодарение на пиенето на йонизирана вода, доста се форсира отстраняването на млечната киселина, отделена след интензивно физическо натоварване. Подобно е и с всички останали киселини и отрови, съхранявани в тялото.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР