Йоана Илиева стана европейска шампионка на сабя при жените до

...
Йоана Илиева стана европейска шампионка на сабя при жените до
Коментари Харесай

Йоана Илиева стана европейска шампионка на сабя за девойки

Йоана Илиева стана европейска шампионка на сабя при дамите до 20 години, оповестява Българската федерация по фехтовка. Възпитаничка на фехтовална академия " Васил Етрополски " с персонален треньор Ивайло Воденов направи необикновено съревнование на европейското състезание за девойки и младежи в Хърватия, като записа общо 11 победи.

Това е най-големият триумф на българската фехтовка и първа купа от състезание от сходен сан след ерата " Васил Етрополски ". Златният орден е достижение за всички, които работят за този спорт и е част от пътя към огромната фантазия за олимпийска купа за България във фехтовката.

Йоана излезе като номер 1 от групите, откакто победи всичките си шест съпернички. В елиминациите най-хубавата българска фехтовачка завоюва дуела за място измежду първите 16 против Зузана Цизлар от Полша с 15:8. В срещата за влизане в топ 8 Йоана победи Дария Гонцова от Украйна с 15:8.

В дуела за място на полуфиналите сабльорката ни се изправи против друга състезателка на фехтовална академия " Васил Етрополски " – Емма Нейкова. Йоана записа победа против нея с 15:7, а на полуфинала беше неудържима и отстрани Алесия ди Карло от Италия с 15:9.

На финала българката игра въодушевено против извънредно мощната рускиня Дария Дрозд, поведе в самото начало на дуела и извоюва златния орден с погром: 15:6.

14-годишната Емма Нейкова също се показа чудесно в конкуренцията при дамите до 20 години и приключи на осмо място. Тя беше най-голямата изненада на шампионата, защото съумя да се класира осма при дамите до 20 години и седма при кадетките. Емма излезе от групите с пет победи и една загуба. В елиминациите победи Жолиен Кортейн от Белгия с 15:13, а в дуела за място измежду най-хубавите осем се наложи с 15:11 над Юлика Функе от Германия. В багра за място на полуфиналите Емма отстъпи на Йоана Илиева със 7:15.

Симона Недялкова приключи на 43-о място. Тя излезе от групите с три победи и три загуби, а в дуела за най-хубавите 32 отстъпи на Валерия Проченко от Украйна с 10:15.

Йордан Гълъбов приключи 60-ти в конкуренцията на шпага при мъжете до 20 години. В групите той реализира две победи и четири загуби, а в дуела за влизане измежду най-хубавите 64 от елиминациите се наложи с 15:14 над Глебс Чайковскис от Латвия. В срещата за място измежду най-хубавите 32 Йордан отстъпи на Руслан Хасанов от Азербайджан с 8:15.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР