Йерусалим е свещен град и територия за трите световни религии.

...
Йерусалим е свещен град и територия за трите световни религии.
Коментари Харесай

Главно мюфтийство: Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим

Йерусалим е заветен град и територия за трите международни религии. Всяко решение за оспорвания статут би трябвало да бъде в границите на дипломатически договаряния сред палестинския и израелския народ, както и Организация на обединените нации.

Това се споделя в позиция на Главно мюфтийство по мотив вчерашното решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел. 

Мюсюлманско вероизповедание показва своето безпокойствие от зародилия следващ спор. Създалият се под напрежение развой визира юдеите, християните и мюсюлманите по целия свят. Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в голяма заплаха, написа още в позицията. 

Във времена, в които светът е толкоз неустойчив, а световният тероризъм е във напредък, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието. Едностранните актове няма да спомагат мирното разрешаване на спора, който датира от десетилетия и търси решение.

Главно мюфтийство показва позиция на безпокойствие и подканва международните водачи за разговор под егидата на Организация на обединените нации, настояват още от Главно мюфтийство. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР