Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО, обеща, че срещата тази

...
Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО, обеща, че срещата тази
Коментари Харесай

НАТО увеличава драстично силите за бързо реагиране

Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО, даде обещание, че срещата тази седмица ще бъде трансформираща, в това число и във връзка с най-голямата смяна на груповото въздържане и защита след Студената война.

Членовете на НАТО, ситуирани най-близо до Русия, изключително балтийските страни Естония, Латвия и Литва, само че също и Полша и последните претенденти за НАТО Финландия и Швеция, се усещат изключително застрашени. Те чакат трагично усъвършенстване на източната защита на НАТО, което ще включва други членове като Обединеното кралство, Съединени американски щати и Франция, които дават обещание военни самолети и кораби да бъдат в подготвеност.

Силите за бързо реагиране на блока сега разполагат с 40 000 бойци, като доста от тях са основани по източния фланг на алианса.

" Ще подобрим нашите бойни групи в източната част на Алианса до равнища на бригади. Ще трансформираме силите за реакция на НАТО и ще увеличим броя на нашите сили с висока подготвеност до много над 300 000 души ", сподели Столтенберг.

Силите за бързо реагиране на НАТО са композиция от сухопътни, морски и въздушни средства, предопределени да бъдат разгърнати бързо при положение на офанзива. Тя непрестанно нараства по мярка от 13 000 бойци до 40 000 от 2014 година

Унгария, Румъния и Словакия.

Очаква се също по този начин членовете да трансформират формалната позиция на алианса по отношение на Русия, която беше призната през 2010 година и разказва Москва като " стратегически сътрудник ".

Очаква се новите проекти да бъдат утвърдени на срещата на върха на НАТО тази седмица в Мадрид, която ще последва срещата на Г-7, която се организира сега в Германия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР