Законът за чуждестранните агенти ще ограничи дейността на гражданските организации.

...
Законът за чуждестранните агенти ще ограничи дейността на гражданските организации.
Коментари Харесай

Анализатор за ситуацията в Грузия: Да се заглуши гражданския глас...

Законът за задграничните сътрудници ще ограничи активността на гражданските организации. Ако бъде признат това ще отклони или забави Грузия по пътя й на евроинтеграцията. Това сподели за Радио " Фокус " Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право.

 

По думите й избрани политически сили желаят да заглушат гражданския глас и да вкарат антиевропейска агитация: " Затова хората са на улицата, тъй като преобладаващата част от хората там имат вяра, че по-доброто бъдеще на Грузия е тя да е част от Европейски Съюз. Битката не е просто за Закона за задграничните сътрудници и гаранциите за гражданските права и свободи, а за Грузия в или отвън Европейски Съюз ", посочи Шабани.

 

Тя е безапелационна, че прокарването на този законопроект е политически ход, а желанията за основаване на среда с по-голяма бистрота на гражданските организации не са действителни.

 

" Грузия не е изолирана. Много близо до България - Република Сръбска, в този момент в Босна и Херцеговина, също се разисква сходен законопроект. Активизира се характерна вълна в Източна Европа, точно когато избрани политически групи желаят две неща да създадат - да заглушат гражданският глас, който евентуално прекалено много подлага на критика властта. И на второ място, да вкарат антиевропейска агитация.  Знаем в предишното господин Орбан беше се опитал да вкара подобен закон в Унгария и той беше разгласен от Европейски Съюз за антиграждански, опровержителен на правото на Европейски Съюз. И то не поради друго, точно тъй като лимитира правата на елементарните жители и тяхната опция да се сдружават ", разяснява Надя Шабани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР