Yearn Finance, виден играч в областта на децентрализираното финансиране (DeFi),

...
Yearn Finance, виден играч в областта на децентрализираното финансиране (DeFi),
Коментари Харесай

Yearn Finance загуби над 60% от хазната си след грешка

Yearn Finance, изтъкнат състезател в региона на децентрализираното финансиране (DeFi), се сблъска с огромен крах заради нередовност в своята мултисиг система, което докара до забележителна загуба на нейните касови активи.

Този случай, настъпил на 11 декември, докара до непреднамерена замяна на касовия баланс на Yearn, причинявайки забележителен спад от към 63%.

Компанията посочи , че загубата е засегнала само касовите средства и не е имала никакви последствия за средствата на клиентите. Казусът включва инцидентна замяна на 3,794,894 lp-yCRVv2 токена от хазната на Yearn. Изпълнена на CoW Swap, тази транзакция провокира удивително проваляне на пазара заради забележителния си размер, което задълбочи общата загуба.

Това събитие се разви заради няколко пропуски при обработката на средствата от хазната. В формалното изказване на Yearn се акцентира, че целият касов баланс, в това число таксите, е бил неправилно трансфериран към комерсиална мултисиг система, инициирайки над 30 търговски поръчки, в това число сериозната суапова интервенция на касовия баланс.

Сложността и мащабът на тази транзакция попречиха ефикасния човешки надзор, което разреши грешката да остане незабелязана.

Протоколът разпознава сериозен минус в скрипта, употребен за замяна на токени, който не е имал съответни изходни инспекции и е съдържал логическа неточност, като не е лимитирал размера на договорката и е довел до непреднамерената огромна транзакция.

В отговор на този случай Yearn Finance вкара голям брой ограничения за попречване на сходни случаи в бъдеще. Протоколът има намерение да отдели средствата за ликвидност, притежавани от протокола, в обособени субекти и да усъвършенства своите скриптове за търговия, с цел да обезпечи по-ясни изходни известия. Освен това платформата възнамерява да наложи по-строги прагове за влияние върху цените по време на покупко-продажбите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР