Яйцата са онзи продукт, който най-често се използва в кулинарията.

...
Яйцата са онзи продукт, който най-често се използва в кулинарията.
Коментари Харесай

Това е единственият начин яйцата от магазина да останат годни 12 месеца

Яйцата са оня артикул, който най-често се употребява в кулинарията. Те имат и редица други приложения – вземат участие при изработката на маски за коса, за лице и така нататък Лошо е обаче, в случай че не знаем по какъв начин вярно да ги съхраняваме, откакто ги закупим от магазина. Това може да докара до здравословни проблеми.

Ще ви разкажем по какъв начин можете да съхранявате огромно количество яйца за доста по-дълъг интервал от време, от този, който е посочен върху опаковката. Информацията ще е извънредно потребна най-много за хората, които избират да се запасяват, заради една или друга причина.
Как вярно да съхраним яйцата за 12 месеца?  Никога не правете тази неточност, когато варите яйца Никога не правете тази неточност, когато варите яйца
Яйцата са доста потребна храна за нашия организъм и са богати на омега-3 мастни киселини, фосфор, калций, витамини, селен, биотин, фолие...

Всяко прясно яйце би трябвало да се съхранява при температура до 20 градуса. Ако е по-висока, продуктът доста бързо ще се скапе. В случай, че не съхранявате яйцата в хладилника, след 25 – я ден те към този момент не са годни за похапване и би трябвало наложително да ги хвърлите.

Когато купувате опаковка яйца от магазина, ще видите изписана датата на снасяне. Това ще ви послужи като ориентир и ще знаете какъв брой дълго време можете да ги съхранявате. В хладилника продуктът може да издържи до 3 месеца, само че това е най-горната граница и не се предлага да го складирате за подобен интервал.

Ще напомним нещо значимо, а то е, че яйцата не трябва да се държат на вратата на хладилника, въпреки там производителите да слагат поставки, предопределени точно за този артикул.

 Направи това и разбери дали са ти продали остарели яйца Направи това и разбери дали са ти продали остарели яйца
Яйцата са един от тези артикули, които съумяват да поднесат на организма ни солидна порция от потребни субстанции. Препоръчително е да ги...

Най-лесният метод за предпазване на яйца е във фризера. Можете да ползвате форми или кутии с капаци. Винаги обаче премахвайте черупката, тъй като, в случай че тя се пропука, би могла да болести яйцето с бактерии.

За да сте в действителност сигурни, че срокът им на валидност ще е 12 месеца, би трябвало да извършите следното: счупете яйцата, които желаете да замразите, в купа. Добавете малко сол към тях и ги разбийте, тъй че да се получи гладка примес. След това разпределете сместа във формите или купите, които сте планували за това.

Винаги поставяйте етикети с датата на снасянето на яйцата, тъй че да можете да следите в кой тъкмо миг те към този момент не трябва да вземат участие в изработката на вкусните ястия.

Бъдете изобретателни и мислете рационално!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР