Яйцата са един от онези продукти, които успяват да поднесат

...
Яйцата са един от онези продукти, които успяват да поднесат
Коментари Харесай

Направи това и разбери дали са ти продали стари яйца

Яйцата са един от тези артикули, които съумяват да поднесат на организма ни солидна порция от потребни субстанции. Препоръчително е да ги включваме в ежедневното си меню. В множеството случаи обаче яйца можем да си набавим само от магазина. Малцина са хората, които могат да се похвалят с това, че употребяват домашно произвеждане.

За страдание обаче не постоянно можем да сме сигурни, че яйцата, които купуваме от комерсиалната мрежа, са с явен генезис и в период на валидност. Почти невероятно е на пръв взор да установим това.

Какво обаче можете да извършите вкъщи, преди да сготвите този хранителен артикул? Днес ще споделим с вас един извънредно елементарен трик, с помощта на който на мига разбираме дали яйцата са пресни или не.

Как да разберем пресни ли са яйцата, които сме купили от магазина?  Защо бабите на село държат яйцата в буркани? Това ще ви изуми! Защо бабите на село държат яйцата в буркани? Това ще ви изуми!
Преди няколко десетилетия нашите баби не са разполагали с хладилници. Те са измисляли гениални хрумвания за съхранението на бързоразвалящите...

Как става това? Много е елементарно. Напълнете чаша с вода и по-късно пуснете в нея сурово яйце. Ако то потъне на дъното, то значи, че продуктът е свеж и можете напълно умерено да го похапнете. Ако изплува доникъде, то знайте, че яйцето е престояло най-малко една седмица.

В случай, че то изплува напълно на повърхността, за предпочитане е да се въздържате от консумация, изключително в случаите, в които сте решили да вършиме кремове или глазури със сурови яйца.

Този артикул може напълно умерено да издържи към месец в хладилника. След като изминат 30 дни, най-добре да го изхвърлите в кофата с боклуци.

Бъдете доста виновни към яйцата и постоянно проверявайте дали те са в период на валидност. Трикът с вода е бърз и елементарен и ще ви даде отговор след секунди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР