Яйцата са един от най-полезните продукти, които е хубаво да

...
Яйцата са един от най-полезните продукти, които е хубаво да
Коментари Харесай

Колко минути се вари рохкото и твърдото яйце?

Яйцата са един от най-полезните артикули, които е хубаво да включим в менюто си. Те съдържат съвършената композиция от протеини, витамини, мазнини и минерали. Във всяко едно яйце се съдържат към 5-6 грама мазнини и доста малко количество въглехидрати. Освен това яйцата са богати и на витамини А и В, фосфор, желязо и магнезий. В тях има още наличие на минерали като сяра и натрий.
Жълтъците са доста по-богати на мазнини, протеини и желязо, в сравнение с белтъците. Калориите в едно приблизително огромно яйце са към 80. Ако сте се чудили каква е разликата сред яйцата с бяла или по-тъмна черупка, би трябвало да знаете, че стези с по-тъмна черупка (класическите) съдържат по-голямо количество витамини.
 Рецепта за нежни пържоли на фурна Рецепта за нежни пържоли на фурна
Пържолите са едно от обичаните неща за ядене, изключително през зимните месеци. Не всеки обаче умее да подготвя нежни пържоли, които се ра...
Как да разберем дали едно яйце е прясно?
Най-лесният метод да разберем дали едно яйце е прясно е, когато го потопим във вода. Ако изплува на повърхността, значи е развалено, остаряло и негодно за ястие. Ако потъне хубаво на дъното, значи е годно за консумация и най-вероятно много прясно.
Колко минути се вари рохкото яйце?
Когато поставите яйцето във врящата вода, с цел да имате рохко яйце най-после, би трябвало да варите тъкмо 7 минути. Ако варите 8 минути, жълтъкът ще е мек, само че към този момент няма да е течен.
 Лесна рецепта за домашно пържено пиле Лесна рецепта за домашно пържено пиле
Често пъти си поръчваме пържено пиле от някой ресторант, без да знаем какъв брой елементарно можем да си го приготвим и вкъщи. Освен това можем д...
Колко минути се вари твърдото яйце?
Ако варите яйцето 11 минути, ще получите корав жълтък като няма да допуснете яйцата да станат преварени.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР