Явор Дачков, коментар за в. Филтър“ Предстоящите местни избори ще

...
Явор Дачков, коментар за в. Филтър“ Предстоящите местни избори ще
Коментари Харесай

Явор Дачков: Предстоящите местни избори ще бъдат тежка катастрофа за ПП-ДБ

Явор Дачков, коментар за в. „ Филтър “

Предстоящите локални избори ще бъдат тежка злополука за ПП-ДБ, с което и публично ще се постави завършек на тригодишното несполучливо чегъртане на Бойко Борисов и ГЕРБ от властта. Това ще значи и дълготраен банкрут на градските десни, които могат да останат под чертата на идващия парламент. Нещо сходно им се случи след предходната „ сглобка “ с ГЕРБ при второто държавно управление на Борисов, в което участваха като Реформаторски блок. Поради тази причина и Борисов отстъпи мандата си и им даде да създадат държавно управление, а и ще ги държи във властта, до момента в който не провокират цялостно омерзение и измежду най-твърдите си последователи. Изглежда, че ПП-ДБ няма да вземе нито един важен град в България, а София е последната им вяра за оцеляване.

Ако Терзиев завоюва, те ще разгласят това за победа в цялата страна и ще стартират да се прегрупират към него, с цел да получат политическо продължение. Той, от своя страна, ще се трансформира в натурален водач на градската десница и ще пенсионира Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев. Това няма да стане незабавно, само че в най-близко бъдеще те няма да имат никаква власт върху електората си. Той напълно естествено ще се трансферира към спечелилия, който до момента получава всичко, което си изиска, очевидно с парите, които има. Най-силното доказателство за това е, че бе номиниран за кмет от най-яростните антикомунисти. Ако беше приветлив, само че безпаричен и някой го беше издигнал, щяха да го раздерат поради неговата Държавна сигурност фамилия още на равнище квартална организация.

Искам да кажа, че самият Терзиев е интензивният в тази игра, а водачите на ПП-ДБ са единствено пасивни получатели на финансиране, с цел да си траят и карат електората да преглъща срамната им договорка с дявола (поне по този начин разказват самите те ДС).

Ако стане кмет, Терзиев ще получи наготово техния електорат и автоматизирано по-широка външна страна, тъй като е победител, което ще го направи законен състезател на огромната политическа сцена. Точно както се случи с Борисов през 2005 година.

Дискредитираните и омръзнали водачи от сглобката на „ Промяната “ и Демократична България ще се маргинализират, а той ще стане новият избавител на дясното и любим на американското посолство. Поради геополитическия подтекст и мощния напън от посолството и Европейски Съюз, останките от градската десница и новият ѝ водач Васил Терзиев ще продължат да вземат участие в огромното систематизиране на властта на национално равнище, в случай че и да са изгубили всички български градове.

При уместно стичане на събитията и добре изиграни карти Терзиев може да се окаже новото лице на евроатлантическа България като неин министър председател. Нещо като българския Риши Сунак – мъпет от индийски генезис, който американците извадиха от ръкава си и сложиха да ръководи Англия (представяте ли си в какъв свят живеем, та какво остава за България).

Мисля, че това е огромната цел на Васил Терзиев, който заложи на несъмнено, тъй като успеха му в София беше предизвестена единствено допреди два месеца. Проблемът е, че той и градската десница подцениха неговия Държавна сигурност генезис, само че по-сериозният проблем е, че индивидът няма капка гений за политика и персонална харизма. Той е изцяло неопределен, води пластмасова американска акция от края на 90-те и приказва на хората в „ Люлин “ като в изявление за „ Капитал Лайт “.

Очевидно нищо не схваща от градоустройство и ръководство, скаран е с политиката и изобщо не е ясно, за какво непрестанно изкача във Facebook с някакви бодри фотоси и лозунги от вида „ София може повече “. От позиция на здравия разсъдък е по-добре този човек да не завоюва, тъй като ще възкреси градската неолиберална десница и ще направи по-големи пакости на национално равнище. Силно се надявам, че здравите сили, колкото и да не се понасят между тях, ще се обединят на втори тур против него и ще гласоподават за претендент на систематична партия, а не за следващия смешник но Кирил Петков, който се появява отнякъде, отмъква някакъв електорат с директна машинация, инкасира власт и пари, а след това изчезва. За край ще ви напомня дребна част от диалога на Кирил Петков с деятелите на Политическа партия, който беше записан и пуснат от Радостин Василев в края на май.

„ Попитахме Васко Терзиев: „ Ти си ни претендент за кмет, какво мислиш по тази тактика (за сглобката с Борисов и ГЕРБ)? “, с цел да не ни каже: „ Хвърлям кърпата и не ме интересувате повече “. Васко сподели: „ За мен това е по-доброто нещо за страната, ние ще си действаме в София. Мисля, че е добре да вземем договорката “.

Всички знаем какво се случи след това. ПП-ДБ „ взеха договорката “ с мафията (както те назовават ГЕРБ и ДПС), започнаха да ръководят и резултатите са налице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР