Явно на “Възраждане Тагарев им харесва. Това заяви лидерът на

...
Явно на “Възраждане Тагарев им харесва. Това заяви лидерът на
Коментари Харесай

Явно на “Възраждане” Тагарев им харесва, заяви Нинова

Явно на “Възраждане ” Тагарев им харесва. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Хасково откакто през вчерашния ден сред двете партии се появи напрежение.

Явно на “Възраждане ” Тагарев им харесва

Вчера Българска социалистическа партия оповестиха, че партията на Костадин Костадинов не е дала подписи за втори избор на съмнение. По-късно “Възраждане ” пък обявиха, че ще поддържат вота, като не можели да си обяснят дали имало междупартийни пропуски в Българска социалистическа партия.

„ Искам да съм ясна. „ Възраждане ” отхвърлиха да внесем избор на съмнение за национална сигурност и защита. Както в този момент, по този начин и по време на балотажите за кмет. Явно Тагарев им харесва. Или си вършат други политически сметки. Официалният мотив беше, че не е добре да се прави избор по време на предизборна акция. Само да напомня, че инициираният от тях и подсилен от нас и Има Такъв Народ избор за енергетика се организира по време на акцията. Така че, до каква степен са откровени претекстовете им, сами преценете. И никакви сделки да отлагаме не е имало. Просто без тях не се събират 48 подписа. Както и да го увъртат, е ясно – „ Възраждане ” крепят държавното управление. Както правеха и при основни гласувания в Народното събрание ”, разяснява Нинова.

Вчера на конференция Атанас Зафиров съобщи:

“Обявеният от Българска социалистическа партия избор на съмнение за неуспех на държавното управление в региона националната сигурност и защита провокира необятен публичен интерес. Още с анонсирането на нашето желание получихме увещание от “Възраждане ” и “Има подобен народ ”, че ще получим поддръжка, откакто подготвим и обсъдим претекстовете към него. След като разписахме тези претекстове, Има Такъв Народ незабавно и правилно дадоха техните забележки, които бяха нанесени в окончателния вид на претекстовете. Получихме и такива от “Възраждане ”. Приехме финален текст, изпратен и утвърден и от двете политически сили. Има Такъв Народ са съгласни незабавно да внесем претекстовете и да предизвикваме подобен избор. Но от “Възраждане ” получихме отвод с претекстове, че по време на акция не трябва да се прави подобен избор ”, изясни Зафиров на брифнг в централата на партията.

А след това дадоха отговор и “Възраждане “

“Опитват се да стъпят на раменете на “Възраждане ” да ги забележи някой. Но по този начин или другояче вотът на съмнение, вкаран от тях, ние ще го подкрепим ”, съобщи в отговор на Българска социалистическа партия Ганев. “Нещо повече – ние имаме причини, че би трябвало да се осъществя и би трябвало да има оставка на държавното управление. ”

Ганев сподели, че по искане на водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов е било конкретизирано внасянето да стане незабавно след 29 октомври

“Няма никакъв проблем – на 30-ти, като го внесем, в седмицата тъкмо преди балотажите ще има диспути и гласоподаване, ” уточни заместник-председателят на “Възраждане ”. 

Той добави, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се е съгласила на това.

“От “Възраждане ” не можем да разберем какъв е казусът. Дали е мътрешнопартиен, че тя желае едно, поема едни задължения, съгласява се с Костадинов. А сега другата част от управлението на Българска социалистическа партия прави пък радикално противоположното ”, разяснява Цончо Ганев.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР