Явно Министерството на образованието и науката /МОН/ няма идея какво

...
Явно Министерството на образованието и науката /МОН/ няма идея какво
Коментари Харесай

Воля: МОН няма идея какво се случва в българските училища

Явно Министерството на образованието и науката /МОН/ няма концепция какво се случва в българските учебни заведения, съобщи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на "Воля " Кръстина Таскова. Повод за брифинга е въпрос на Таскова към министъра на образованието във връзка така наречен джендър анкета, която е била провеждана в учебните заведения по самодейност на две неправителствени организации.

В отговор от МОН са показали, че министерството не отделя финансов запас за тази анкета. Според Таскова обаче министерството не дава отговор какво се случва с информацията, събирана посредством тази анкета, и за какви цели се употребява тя.

Остава въпросът МОН пощенска кутия ли е, която просто препраща информация за активността на неправителствените организации, или знае какво се случва в българските учебни заведения, разяснява Таскова. Тя посочи, че от "Воля " поддържат всички неправителствени организации, които желаят да работят за справяне с експанзията, само че държат това да става с ясното познание на министерството.

От "Воля " ще зададат въпрос по тематиката и в границите на парламентарния надзор.

В отговор на въпрос Таскова съобщи, че в случай че Истанбулската спогодба бъде обсъждана в Народното събрание, депутатите от "Воля " ще гласоподават по съвест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР