Ясно е, че управляващите са се вкопчили във властта и

...
Ясно е, че управляващите са се вкопчили във властта и
Коментари Харесай

Хейтиминутка: Не глобихме властта, да глобим децата!

Ясно е, че ръководещите са се вкопчили във властта и освен че нямат желание да я пуснат, само че са се впуснали в множество дейности, които са много спорни и по всичко наподобява, че вредят освен на нас възрастните, само че към този момент заплашват най-малките и беззащитните – децата. Броени дни остават до първия образователен ден, а от просветното министерство към този момент заплашват ученици и родители, че в случай че се опълчат против епидемиологичните ограничения на територията на учебните заведения, ще има последици. 

Лично министър Вълчев съобщи, че ако ученик не носи маска, на първо време ще му бъде направена забележка няколко пъти, като ще бъде извършен и диалог с родителите:  " Има написани правила и наказания – от забележка до пренасяне в друго учебно заведение, само че не считам, че ще се стигне до такава степен ", заяви Вълчев. Да Ви кажа, министър Вълчев, и аз се надявам да не се стигне до такава степен, тъй като правила и закони са написани и за всички други жители на страната ни, в това число тези, които са определени с гласовете на жителите, с цел да ни ръководят. Но като виждам, единствено някои ги съблюдаваме... 

Защото най-лесно е да глобяваме и порицаваме точно беззащитните, тези, които няма по какъв начин да реагират. Защото всички родители сме до болежка изтощени от онлайн образования, паралелни действителности и цифрови домашни работи и учебни планове. Искаме си нормалността, нищо повече. И сме подготвени покорно да се примирим и с маски, шлемове и дезинфектанти във всеки джоб на децата. Само и единствено да имат сходство на благополучен учебен живот.

Но извинете ме, като майка не мога да скоча до тавана от наслада към тази " благотворителност " към децата с астма и други болести на дихателните пътища. Защото единствено родители с такива деца знаят какъв е шокът, когато детето се задушава пред очите им, когато не може да направи и крачка без помпичката вентолин или без инхалатора си. Моето дете превъзмогна заболяването с възрастта. Но доста други деца нямат този шанс. Познавам такива, които със свито сърце години наред отхвърлят на децата си зелено учебно заведение и екскурзия, тъй като учителите не могат да понесат отговорността да управляват положението на учениците. И внезапно тези деца са " пожалени "  да не носят маски в общите пространства, макар че и за тях те ще са наложителни отвън класните стаи. 

Не знам, аз не устоявам с маска повече от 15 минути в градския превоз или магазина, а не желая да си представям какво им е на децата по 6 – 7 часа в учебно заведение. Камо ли на тези, които без маска не могат да дишат пълноценно. Не споделям, че би трябвало да се вършим, че нищо не се е случило, само че все си мисля, че по-честото миене на ръцете, рестриктивните мерки на безсмисленото шляене в мола след учебно заведение и игрите навън ще оказват помощ повече от маските. И сигурно доста повече от написаните наказания. 

 
Хейтминутка: България в две фотоси и два венеца
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР