Ясно е, че Фейсбук не спира да разширява възможностите за

...
Ясно е, че Фейсбук не спира да разширява възможностите за
Коментари Харесай

Най-известните FB групи за шопинг в България

Ясно е, че Facebook не стопира да уголемява опциите за извършване на покупки непосредствено през обществените си мрежи, а преди броени месеци Инстаграм реалокира мястото на бутона за известия, с цел да го размени с подобен, който ни разрешава пряк шопинг в приложението. Нещо, което улеснява освен другите бизнеси, само че и самите консуматори, изключително през последните месеци, когато извършването на покупки се случва най-вече онлайн.

Facebook обаче трансформира метода, по който пазарим, и с помощта на затворените групи, които се трансформират в освен това от място за препродажба на облекла и аксесоари. Всяка от нас членува най-малко в една група от вида на In & Out, Домовете на мацките, Марков гардероб, Находките на мацките или Несполучливи Интернет покупки , в които освен откриваме забавни шопинг находки на положителни цени, само че и можем да използваме като метод да освободим място в си, като се разделим с неща, които сме си купували, само че в никакъв случай няма да носим.

От място, на което можем да се сдобием с нова шопинг находка, да предложим наша несполучлива покупка, те се трансфораха в мини общности, в които можем да се допитваме за качествата на даден артикул или услуга, в случай че имаме някакви съмнения, да споделим претърпян опит с някой уебсайт за извършване на покупки или куриерски услуги да вземем за пример и даже да потърсим съответен модел дреха, аксесоар, козметика или мебел, които към този момент не се оферират в магазина или просто не можем да си позволим с действителната цена, само че все пак доста желаеме да притежаваме.

Изключителното преимущество на тези групи е и че няма потребност да се ровим из разнообразни уеб сайтове и да отделяме часове в търсене на съвършеното camel палто или елегантна бяла oversize риза. Достатъчно е да напишем какво тъкмо търсим, даже да дадем образец със фотография, и останалите девойки незабавно ще се включат с разнообразни оферти.

По този метод даваме живот на позабравени неща и изцяло прекатурваме визията си за  пазаруването, като дружно с това вършим още една крачка към устойчивия метод на живот и намаляването на отпадъците. В някои групи даже се лимитира предлагането на марки от по този начин наречената бърза мода и от време на време можем да се сдобием с vintage или, и то на доста бюджетна цена.



Опцията за персонално предаване също е преимущество, тъй като си спестяваме разправии с куриери, а от време на време сме нетърпеливи да грабнем в ръце дадена шопинг находка, нали? Освен това е мотив за среща с някого, който познаваме, само че от дълго време не сме виждали, или пък се оказваме с бонус – изцяло ново запознанство.

Няма да не помни, когато направих първата си покупка в Домовете на мацките (да, надали ще изненадам приятелките си, че става въпрос за моята фикс идея с чаршафите) и се уговорихме с дамата, която оферираше комплекта и която не познавах, за персонална среща. Така се озовахме в едно Memento в една есенна вечер след работа на по чаша чай в прелестен другарски диалог.

Оказва се обаче, че Facebook продължава да ни изненадва с безкрайните си благоприятни условия и при задоволително смелост можем да си създадем група на правилото на fundraising и да се сдобием с или обувки, които до момента сме си мислели, че не можем да си позволим. Да, неведоми са пътищата на обществените мрежи, в които някои откриват нови шопинг находки, други – нови другарства, до момента в който пазарят, а трети просто сбъдват фантазиите си!

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР