Ясни 24-те кандидати за районни кметове в столицатаКандидатите са хора

...
Ясни 24-те кандидати за районни кметове в столицатаКандидатите са хора
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС още пазят в тайна кандидата си за София, обещават победа

Ясни 24-те претенденти за районни кметове в столицата
Кандидатите са хора с експертиза, с опит от частния бизнес и от университетските среди

София не е образователна кола

ГЕРБ-СДС записва през днешния ден 24-те си претенденти за районни кметове в София, само че името на претендента за столицата още веднъж остана в загадка. Председателят на СОС Георги Георгиев прикани за самообладание и даде обещание кандидатурата да стане ясна до дни.
Според Георгиев новите лица измежду претендентите са хора с експертиза, с опит от частния бизнес и от университетските среди.

София не е образователна кола и не можем да позволим два милиона българи да бъдат лашкани от една в друга посока, по метод, по който учещите се в образователните коли вършат, сподели Георгиев при оповестяването на 24-те претенденти за районни кметове. 
Номинирани са и сегашните кметове на “Връбница ” Младен Младенов и на “Илинден ” - Иван Божилов.

Георгиев изясни, че претендентът им за кмет на София няма да върви под ръчичка с някой областен кмет по телевизионни студия. Той имаше поради претендент кмета на ППДБ Васил Терзиев, който се появи в Българска национална телевизия в компанията на кмета на Слатина.

“Нашият кандидат-кмет ще бъде квалифициран задоволително, с цел да може да дава отговор самичък на значимите въпроси ”, сподели Георгиев. Той бе убеден в успеха и добави, че ръководството на столицата не е детска игра и София не е образователна кола.

През уикенда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи още двама претенденти за кметове на регионални градове - Иван Портних за Варна и Красимир Николов за Добрич. ГЕРБ Сливен пък издигна за трети път кандидатурата на досегашния кмет Стефан Радев.

Учител, шеф и някогашен зам.-министър на образованието измежду претендентите

 
Диян Стаматов е номиниран за кмет на регион „ Изгрев “
 



Сред 24-те претенденти за районни кметове е и шефът на 119-о учебно заведение в София Диян Стаматов, който е номиниран за кмет на регион “Изгрев ”.

Повече от 15 години Стаматов е шеф на столичното 119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов ”. Преди това е управлявал 150 и 80 учебно заведение в София. Бил е още преподавател и заместник-директор.

Той е роден през 1967 година в Карнобат. Завършил е биология и педагогика на преподаването по биология в Софийския университет.

От 8 февруари 2016 година до 2 февруари 2017 година е зам.-министър на образованието. Председател е на Съюза на работодателите в системата на националната култура на България.

От 2019 година е общински консултант в СОС. Член е на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, Комисията за децата, младежта и спорта и Комисията по интернационално съдействие и туризъм, европейски стратегии и планове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР