Яслите да бъдат част от образователната система, като се засили

...
Яслите да бъдат част от образователната система, като се засили
Коментари Харесай

Екстравагантни идеи безкрай: МОН обмисля да приобщи яслите към образователната система

Яслите да бъдат част от просветителната система, като се ускори поддръжката за ранно детско развиване. Това са част от целите в предучилищното обучение показани от министър Галин Цоков по време на кръгла маса на тематика " Визия за децата в България " в Народното събрание.

" Създадена е междуведомствена работна група с присъединяване на специалисти, а най-важният акцент в дебатите са експертите, които работят в яслите ", изясни проф. Цоков. По думите му е доста значимо хората с здравно обучение да получат благоприятни условия за спомагателна подготовка и да станат експерти по развиване.

" Трябва да надграждаме опита, който имаме, само че и да се съобразяваме с данните от интернационалните проучвания, които демонстрират, че колкото по-рано стартира педагогическата подготовка при децата, толкоз по-високи резултати реализират ", изясни той.

" Стартираме и диалог с университетите за основаване на бакалавърски и магистърски стратегии с устременост ранно детско развиване ", сподели още проф. Цоков. Според него е доста значимо да се ускори педагогическата поддръжка за децата, само че и да имат те достъп до експерти - логопеди и психолози.

" Паралелно работим и по съответните нормативни промени, които да регламентират и да дадат комплектност на цикъла на предучилищното обучение през първите 6 години на децата ", сподели още Галин Цоков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР