Ясен Радев и Николай Маринов се класираха за четвъртфиналите на

...
Ясен Радев и Николай Маринов се класираха за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Ясен Радев и Николай Маринов са четвъртфиналисти на ЕП в Пореч

Ясен Радев и Николай Маринов се класираха за четвъртфиналите на европейското състезание за мъже и дами до 22 години в хърватския град Пореч.

В категория до 54 кг Радев постигна страховит поврат против французина Ибраим Букедем и го победи с 3:1 (29:27, 27:29, 28:28, 29:27, 29:27) съдийски гласа.

Младият български гений изостана след първия рунд, като имаше проблем с намирането на дистанцията против по-високия си противник. Във втория и в третия рунд обаче Радев сподели темперамент и се хвърли в здрава борба, с което съумя да убеди съдиите, че заслужава успеха. В събота националът ни ще се изправи против турчина Самет Гюмюш в пряк мач за орден.

Малко по-рано Николай Маринов също си обезпечи място измежду осемте най-хубави на Стария континент.

При 57-килограмовите той реализира безапелационна победа с 4:1 (29:28, 30:26, 29:28, 30:27, 28:29) гласа над испанеца Хуан Морено. Българинът сподели психическа и физическа устойчивост, като съумя да нанесе своя удар в решителния трети рунд. Преди това двамата организираха равносилен мач, само че в заключителните три минути Маринов доминираше и заслужи крайния триумф.

За място на полуфиналите в събота националът ни ще се изправи против италианеца Микеле Балдаси. Победителят ще си подсигурява най-малко бронзов орден от европейското състезание.

Така България ще има общо петима боксьори, които ще нападат оценките в съботния ден. Освен Радев и Маринов, това са още Ергюнал Себахтин (48 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Рами Киуан (75 кг).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР