Ярослав Резник Дванадесет видни журналисти от Словашката обществена телевизия и

...
Ярослав Резник Дванадесет видни журналисти от Словашката обществена телевизия и
Коментари Харесай

12 словашки журналисти напуснаха общественото радио и телевизия заради цензура


Ярослав Резник

Дванадесет видни публицисти от Словашката социална телевизия и радио ( РТВС) подадоха по едно и също време оставки през вчерашния ден, протестирайки против шефа на малкия екран, съобщи ДПА.

Те пуснаха във Facebook видео, в което упрекват управлението на публичната медия в цензура и в политически напън върху чиновниците.

В словашката медийна среда царува недоволство, откакто Ярослав Резник бе назначен за началник на РТВС през август м.г., което докара до поредност от оставки и уволнения на радио и телевизионни публицисти.

Резник упрекна няколко публицисти в непрофесионализъм и политически пристрастия, като сподели, че желае да върне ролята на обществената медия като публичен медиатор, в който се излагат разнообразни отзиви.

В началото на май към 200 публицисти, в това число неколцина от сериозни против държавното управление медии, показаха взаимност със своите сътрудници, оказали се на сериозния прицел на Резник. Към него бяха отправени и апели за повече бистрота от уредниците на ежеседмичните митинги, провокирани от убийството на младия проверяващ публицист Ян Куциак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР