Японското правителство ще отпусне около 2 трилиона йени ($17,93 млрд.),

...
Японското правителство ще отпусне около 2 трилиона йени ($17,93 млрд.),
Коментари Харесай

Япония налива милиарди в образованието

Японското държавно управление ще отпусне към 2 трилиона йени ($17,93 млрд.) , с цел да субсидира разноските за обучение и да усъвършенства грижите за възрастните като част от икономическия пакет, който ще се появи при започване на идващия месец, заяви в събота в. " Асахи ".

Правителството ще отдели 800 милиарда йени за нова стратегия, която ще предложи безвъзмездна детска градина за деца от 3 до 5 години и безвъзмездна грижа за деца за семейства с ниски приходи с деца до 2 години от април 2019 година.

Правителството ще похарчи още 800 милиарда йени , с цел да предложи гратис университетско обучение и повече безплатни средства за семействата с ниски приходи, които ще стартират през фискалната 2020 година, заяви вестникът, без да цитира източниците си.

Пакетът също по този начин ще отдели към 100 милиарда йени за повишение на заплатите на служащите в домове за възрастни хора и центрове за дневни грижи, заяви вестникът. Очаква се пакетът да бъде публично утвърден на 8 декември, заяви вестникът.

За да финансират разноските, държавното управление ще употребява 1,7 трлн. йени доходи от нарастването на налога върху продажбите в страната, планувано за октомври 2019 година, и нарастване на вноските на работодателите.

Премиерът Шинцо Абе е нараснал разноските за обучение и помощ за фамилии с ниски приходи като главен приоритет след огромната победа в изборите за парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР