Японското правителство одобри законопроект за ратифициране на Споразумението за икономическо

...
Японското правителство одобри законопроект за ратифициране на Споразумението за икономическо
Коментари Харесай

Япония ратифицира споразумението за свободна търговия с ЕС

Японското държавно управление утвърди законопроект за одобрение на Споразумението за икономическо партньорство с Европейския съюз, което допуска основаването на огромна зона за свободна търговия.

Решението бе взето във вторник на съвещание на кабинета на министрите, съобщи организация " Киодо ". Предполага се, че законопроектът ще бъде признат от Народното събрание на Япония по време на актуалната сесия. И в случай че Япония и Европейски Съюз завършат процедурите по ратификация преди края на годината, съглашението ще влезе в действие на 1 февруари 2019 г.

На 23 октомври на конференция в Токио заместник-председателят на Европейската комисия, европейският комисар по трудова претовареност, стопански напредък и конкурентоспособност, Юрки Катайнен, съобщи, че Европейски Съюз има намерение да приключи процеса на приемане на този документ преди края на годината.

Според него на 12 декември документът ще бъде утвърден от Европейския парламент, а на 20 декември той ще бъде утвърден на среща на водачите на Европейски Съюз. Споразумението за икономическо партньорство беше подписано в Токио на 17 юли от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера на Япония Шиндзо Абе.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР