Японското правителство обяви режим на извънредно положение в столицата Токио

...
Японското правителство обяви режим на извънредно положение в столицата Токио
Коментари Харесай

Столица обяви извънредно положение заради коронавируса

Японското държавно управление разгласи режим на изключително състояние в столицата Токио и нейните покрайнини - регион с население от 37,2 милиона души. То влиза в действие от 8 януари и ще продължи до 7 февруари, оповестяват международните организации.

Новината заяви пред Народното събрание Ясутоши Нишимура, ръководителят на държавния щаб за битка с ковид, след което изключителното състояние бе оповестено от премиера Йошихиде Суга. Районът, прочут като Голямо Токио, обгръща префектурите Токио, Канагава, Сайтама и Тиба. Мярката се вкарва поради бързото увеличение на случаите на ковид, съобщи bTV.

Рестрикциите няма да са толкоз строги, колкото при изключителното състояние през април и май предходната година. Очаква се заведенията за хранене и питейните заведения да бъдат задължени да спрат да продават алкохол в 19 ч. и да затварят час по-късно. На жителите на региона ще се предложи да не излизат вечер по аргументи, които не са неотложни. Фирмите ще би трябвало да предизвикват отдалечената работа за броят на хората, които пътуват сред дома и офиса, да намалее със 70%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР