Японският шпиц е възхитително и красиво куче с компактно тяло

...
Японският шпиц е възхитително и красиво куче с компактно тяло
Коментари Харесай

Грижи при отглеждане на японски шпиц

Японският шпиц е възхитително и красиво куче с плътно тяло и блага муцунка, което обича стопаните си и е готово да взе участие във всички занимания на фамилията, което го отглежда. Надарено с висок разсъдък, то възприема бързо, грижовно е към децата и се схваща добре с други домашни любимци. То дава доста позитиви, усещайки грижата и любовта на притежателя. Тези му качества го вършат елементарен за развъждане домакински любим.

Грижите при развъждането на японския шпиц в действителност са напълно елементарни, единствено би трябвало да се ползват всекидневно.

Грижата за пухкавата му снежнобяла четина не допуска систематични и трудоемки старания. Тя наподобява постоянно чиста и подредена, тъй като нейната конструкция е такава, че отблъсква мръсотията. За да е постоянно чиста и красива е задоволително да се сресва всеки ден с четка и да се почиства с влажна забрадка след наложителната дневна разходка.

Честото къпане на кучето също не е нужда. Веднъж месечно е изцяло задоволително за дребния домакински питомец, при което да се ползват шампоани и почистващи средства единствено за кучета. Козината на шпица няма потребност от специфични прически, които са нужни за някои породи. Това важи даже, в случай че дребосъчето ще се явява на конкурс.

Очите на японския шпиц имат потребност от всекидневна грижа, защото в слъзните канали се задържа течност и тя би трябвало да се отстранява. Най-добре това да се прави след разходката, когато стопанинът поставя грижи за хигиената на своя дребен другар.

 Японски шпиц

Ушенцата също се ревизират от време на време и се почистват с влажни клечки за уши.

Зъбите на шпица изискват редовно измиване за унищожаване на остатъците от храна. Ползват се кучешки четки за зъби.

Изрязването на ноктите е също обвързване на стопанина, защото шпицовете прекарват главната част от времето си у дома и нямат опция да изтъркват ноктите си.

Грижите за храната на кучето са напълно задача на стопанина, като премиум храните са целесъобразни за положителното здраве на любимеца. Ако се храни с домашно сготвена храна, менюто би трябвало да е разнообразно и да се прибавят витамини и минерали.

Освен поддръжката, японският шпиц се нуждае и от грижи за тонуса и душeвността си. Тъй като е интензивно животно то би трябвало да разполага с доста играчки вкъщи, с които да се забавлява, изразходвайки силата си. Разходките на открито са наложителни два пъти дневно. Обучение и дресировка на кучето може да се прави по време на излетите на открито, а кученцето ще бъде щастливо да съпровожда притежателите при техните пътувания и да споделя почивките и пикниците измежду природата, с цел да се усеща пълностоен член на фамилията.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР