Японският производител на автомобили „Тойота Мотор“ реши да спре работата

...
Японският производител на автомобили „Тойота Мотор“ реши да спре работата
Коментари Харесай

Новият щам на коронавируса затваря три фабрики на Тойота в Европа

Японският производител на коли „ Тойота Мотор “ реши да спре работата на две от фабриките си във и една във заради разпространяването на новия вид. Телевизионният канал NHK заяви във вторник, че чиновниците в тези предприятия ще бъдат освободени предварително за коледните празници, заяви БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

Фабриките стопират най-вече заради транспортни проблеми, които съществено засягат доставката на подготвени артикули и доставката на части и възли. По-специално беше спряно придвижването на и през тунела под Ламанша. Според NHK това е повлияло съществено на интервенциите на „ Тойота Мотор “.

На 14 декември шефът на Министерството на здравеопазването на Мат Ханкок разгласи, че в страната е разпознат нов вид на ковид. Съобщава се, че се популяризира по-бързо от известните варианти. На конференция на 19 декември английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че новия вид на ковид може да бъде 70% по-заразен. Той добави, че английските специалисти към момента не са намерили доказателства, че мутиралият вирус е по-вероятно да бъде съдбовен.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР