Японският премиер Фумио Кишида заяви днес, че Япония е изправена

...
Японският премиер Фумио Кишида заяви днес, че Япония е изправена
Коментари Харесай

Приоритет за японския премиер ще е увеличаването на военната мощ и преодоляване на ниската раждаемост


Японският министър председател Фумио Кишида съобщи през днешния ден, че Япония е изправена пред най-сериозната обстановка в областта на сигурността в района от края на Втората международна война и даде обещание да усили военната мощност на страната според новоприетата тактика за сигурност, както и да се оправи с бързо намаляващата раждаемост, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството на Кишида одобри основни промени в областта на защитата през декември, предвиждащи насърчаване на дарба за нанасяне на контраудар. Новата политика се разграничава доста от досегашната следвоенна политика на страната, основаваща се напълно на правилото на самоотбраната.

В своя тирада при откриването на парламентарната сесия на японския парламент Кишида съобщи, че дейната дипломация би трябвало да бъде приоритет, само че тя се нуждае от " отбранителна мощност, която да я поддържа ". Той добави, че новата отбранителна тактика на Япония е учредена на реалистична симулация, " защото сме изправени пред най-сериозната и комплицирана конюнктура в областта на сигурността в района от края на Втората международна война и въпроса дали можем да защитим живота хората при пораждане на изключителна обстановка ".

" Пояснявам, че няма да има никаква смяна в правилата на Япония за отказване от нуклеарните оръжия и разчитане само на самозащита, както и в нашия път на миролюбива страна ", сподели още Кишида.

Японският министър председател обърна внимание и на сериозното значение на раждаемостта. " Нямаме време за губене при политиките за децата и поддръжката при развъждането на деца ", сподели той. " Трябва да създадем икономическо общество, в което децата са преди всичко и да увеличим раждаемостта ", добави Кишида.

Японският министър председател даде обещание да усили финансовата поддръжка за фамилиите с деца и сподели, че ще изготви проект до юни.

Засега напъните за поощряване на японците да имат повече деца имат лимитирано влияние макар изплащането на помощи за бременност, раждане и грижи за деца, показва АП. Според критици държавните дотации към момента са ориентирани най-вече към родители, които към този момент имат деца, вместо да отстраняват компликациите, пречещи на младежите да основават фамилии, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР