Японският министър-председател Фумио Кишида обеща в понеделник да осигури повишаване

...
Японският министър-председател Фумио Кишида обеща в понеделник да осигури повишаване
Коментари Харесай

Премиерът на Япония обеща ръст на заплатите в страната

Японският министър-председател Фумио Кишида даде обещание в понеделник да обезпечи повишение на надниците на служащите, с цел да защищити стопанската система от възходящата световна инфлация. Това се случи в деня на откриването на изключителната сесия на Народното събрание на Япония, свикана за разискване на спомагателен бюджет за намаляване на удара от пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Повишаването на заплатите е ключът към задачата на министър-председателя да се пребори с дефлацията , като в същото време насърчи японските компании да изразходват рекордните си парични средства за хонорари и вложения.

От встъпването си в служба през октомври Кишида оказва напън върху японските компании, настоявайки тези, чиито доходи са се възстановили до равнищата отпреди пандемията, да усилят заплатите с 3% или повече.

Правителството ще постави основите за подкрепяне на компаниите от частния бранш да усилят възнагражденията, като ускори данъчното облагане и даде отстъпки за тези, които подхващат крачката, сподели през днешния ден министър председателят.

" Тъй като набъбна безпокойството, че повишението на международната инфлация може да се отрази на Япония, ще направя всичко допустимо, с цел да осъществявам повишението на заплатите за отбрана на японската стопанска система ", акцентира Кишида.
 Новият министър председател на Япония даде обещание решителна външна политика против Китай и Русия
Новият министър председател на Япония даде обещание решителна външна политика против Китай и Русия

Фумио Кишида стана 101-ият министър председател на Япония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР