Японският дзен будистки монах Йогетсу Акасака вкара бийтбокс в медитационните

...
Японският дзен будистки монах Йогетсу Акасака вкара бийтбокс в медитационните
Коментари Харесай

Будистки монах предлага медитация с бийтбокс

Японският дзен будистки духовник Йогетсу Акасака вкара бийтбокс в медитационните си практики. Всъщност се интересувал от бийтбокс доста преди да стане духовник.
„ Целта ми не беше да привлека внимание със своята „ уникалност “, просто желаех да продължа със пристрастеността си към музиката. По същия метод, по който някой свири на китара или барабани, аз самият съм просто елементарен реализатор. Преди време мой другар ми беше дал диск с осъществявания на японския бийтбоксър Afra и ми сподели, че в това изкуство всичко се прави с уста. Бях безусловно шокиран, че хората могат да вършат такива неща и по тази причина ми беше забавно да го опитам. И тогава разбрах, че съм много добър в това “, споделя монахът в изявление за Vice.


Акасака стартира да се занимава с бийтбокс преди към 15 години, когато е при започване на 20-те си години. Той е духовник едвам от към 5 години - път, който избира следвайки стъпките на татко си. Преди да се отдаде на монашеството, той обикаля света с уличните си осъществявания в Япония, Австралия и Съединени американски щати.
Акасака споделя, че желае да основава оптимистична и вдъхновяваща музика, изключително тъй като монасите постоянно се считат за прекомерно патетични и тъжни.
„ Мисля, че в Япония хората постоянно свързват будизма с погребенията, а сутрата има малко отрицателен и печален облик “, споделя Акасака.
Имах почитатели, които са ми споделяли, че са съумели да спят по-добре и да се провиснал с помощта на моите бийтбокс видеоклипове, което е безусловно необикновено. За мен е чест да съчетая пристрастеността си към религиозните си вярвания с музиката, знаейки че това може да се отрази добре на хората по света “, добави той.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР