Японските депутати изпробваха каски за защита при земетресения, по време

...
Японските депутати изпробваха каски за защита при земетресения, по време
Коментари Харесай

Японските депутати изпробваха каски за защита при земетресения

Японските депутати изпробваха каски за отбрана при трусове , по време на обучение в Народното събрание, оповестява " Ройтерс ".

Финансовия министър Таро Асо се усмихва, откакто сполучливо слага една от сгъваемите пластмасови каски , а външният министър Тошимицу Мотеги е с необятна усмивка. " Никога не знаете по кое време ще настъпи злополучие ", разяснява Тадамори Ошима, представител на долната камара, когато поставя една от белите каски, които припомнят на обичайни самурайски шлемове .

Училищните тренировки за бедствия също не са нещо извънредно в Япония , където земетресенията са постоянно срещани. Земетресение с магнитуд 9 през март 2011 година провокира огромно цунами, при което починаха близо 20 000 души и провокира нуклеарната рецесия във Фукушима.

Потребители в " Туитър " започнаха да се майтапят с депутатите и да разяснява, че " преди да се защитят, те би трябвало да защитят живота на хората ".

Други са по-благосклонни и намират " усмихнатите лица на Асо и Мотеги са очарователни ". Някои виждат в каските аналогия с изключение на със самурайски шлемове и с тези употребявани в " Междузвездни войни ".

Всеки японски народен представител е екипиран с каска, която е сложено под неговия стол в пленарната зала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР