Японските автомобилни компании Toyota и Suzuki сключиха споразумение за взаимно

...
Японските автомобилни компании Toyota и Suzuki сключиха споразумение за взаимно
Коментари Харесай

Toyota и Suzuki съвместно ще разработват технологии за автономно управление

Японските автомобилни компании Toyota и Suzuki подписаха съглашение за взаимно партньорство в създаването на технологии за самостоятелно ръководство на коли. Те ще си сътрудничат в разнообразни софтуерни области, в това число производството на електрически транспортни средства.

Според изискванията на партньорството Toyota ще придобие към 5% от акциите на Suzuki за почти 907 милиона $, а Suzuki ще купи скъпи бумаги на Toyota за 453 милиона $, съобщи ТАСС. Компаниите имат желание да реализират резистентен растеж, преодолявайки провокациите в региона на автомобилостроенето, чрез задълбочаване на съдействието в нови области. Същевременно те ще останат съперници, като усъвършенстват технологиите и производството, в които се е специализирала всяка от тях.

Toyota и Suzuki започнаха да си сътрудничат от края на 2016 година в региона на автомобилната сигурност, осведомителните технологии и производството на мотори, които предизвикват минимални екологични вреди. Toyota от дълго време се концентрира над развиването на технологията на хибридните мотори, заемайки водеща позиция на международния пазар за продажба на транспортни средства, оборудвани с тях. На фона на общия интерес към електрическите транспортни средства, корпорацията смята за належащо да укрепи позициите си в този обещаващ сегмент, подчертаха от компанията.

Наскоро автомобилната компания Toyota разгласи желанието си до 2025 година да спре напълно производството на коли с бензинови или дизелови мотори, оставяйки в индустриалната си линия единствено хибриди и електрически коли. Към днешна дата Toyota има подписано съглашение и с други две японски компании, Subaru и Mazda, за взаимно произвеждане на електрически транспортни средства.
<!--[if-->
<!--[endif]--> <!--![endif]--> <!--![if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР