Японски учени откриха “стъклен вид орхидея. Японски учени откриха нов

...
Японски учени откриха “стъклен вид орхидея. Японски учени откриха нов
Коментари Харесай

Японски учени откриха “стъклен” вид орхидея

Японски учени откриха “стъклен ” тип орхидея. Японски учени откриха нов тип орхидея  с деликатни, наподобяващи стъкло цветове.

“Беше изненада  да открия нов тип spiranthes, който е толкоз постоянно срещан , че може да се види в паркове, градини и измежду саксийни растения ”, споделя водещият откривател Кенджи Суетсугу пред Агенция Франс Прес.

На откривателите от университета в Кобе им лишава десетилетие, с цел да потвърдят, че растението – наречено “Spiranthes hachijoensis ” – е незнаен до момента тип .

Някои от пробите са “от саксийни растения и градини ”, в това число такива, които се съхраняват в гимназия в централната японска област Гифу, сподели професорът по фитология.

 Pflanzen:

“От любопитния си тип и изящните си цветове, които наподобяват на стъкло,  това цвете от дълго време е обичано от хората “, се споделя в прессъобщение на университета.

Растението със спираловидните си цветове е  споменато даже в най-старата антология на стихотворенията в Япония – “Маньошу ”  от VIII век.

Откриването на новия тип spiranthes,  прочут от време на време като “дамски коси ” , беше оповестено предходната седмица в Journal of Plant Research. Той е наименуван “hachijoensis ”, защото доста проби са открити на токийския остров Хачиджоджима.

Излетя първата 3D-принтирана ракета

БГНЕС

Японски учени откриха “стъклен ” тип орхидея

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР