Японски дизайнери се подготвят за покачването на морското равнище, правейки

...
Японски дизайнери се подготвят за покачването на морското равнище, правейки
Коментари Харесай

Японски дизайнери планират да създадат огромен плаващ град

Японски дизайнери се приготвят за покачването на морското ниво, правейки проекти за основаването на голям плаващ град. От архитектурното студио N-Ark показват, че Dogen City ще е дом за 40 хиляди души, една четвърт от които ще бъдат негови непрекъснати поданици, написа Daily Mail.

Плаващият град ще се състои от три съществени елементи - първата е външен пръстен с главните жилищни зони и уреди за вода, канализация и сила. Вътре в пръстена ще има плаващи здания, които могат да се движат свободно в близост, а сред тях локалните ще се придвижват с лодки. Междувременно, под повърхността на водата ще е прикрит център за данни и уреди за медицински проучвания.

Очертава се външната рамка на града да е завършена като корпус на транспортен съд, което да ѝ оказва помощ да работи като отбрана против цунами. Подобно на модерна интерпретация на Ноевия ковчег, градът ще приема " жертви " на естествени бедствия и климатични бежанци.



В големия град ще има и редица уреди, които включват стадион, плаващи паркове, гробища, места за молитва и “жилищни хотели “. Описван като “медицински морски град “, Dogen City ще предлага здравни грижи и медицински туризъм.

Интересно е, че посредством специфичен аграрни способ, който включва потреблението на морска вода, в града ще се отглеждат пресни зеленчуци. С обиколка от 4 километра, проектът е жителите да могат да стигнат до всяка точка на града в границите на един час.

N-Ark понастоящем планува да приключи плана до 2030 година Дизайнерите към момента не са дали информация за бюджета или местоположението му.

Това не е първата идея за плаващо населено място, влезнала в новините през тази година - през февруари беше показан план на екологично плаващо обитаемо място, което би трябвало да приютява до 50 хиляди души, ако световното стопляне докара до всеобщи наводнения. Той е дело на интернационален екип от архитекти и дизайнери, управителен от италианската компания Luca Curci Architects и основаната в Обединеното кралство Tim Fu Design.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР