Японската централна банка и Агенцията за финансови услуги на страната

...
Японската централна банка и Агенцията за финансови услуги на страната
Коментари Харесай

Япония готви проверка на местните финансови институции заради случая с Archegos

Японската централна банка и Агенцията за финансови услуги на страната ще подложат на мониторинг локалните финансови институции след колапса на американската капиталова компания Archegos Capital Management, който засегна тежко някои компании в страната, съобщи бизнес изданието „ Никей “.

Финансовият регулатор, дружно с ЯЦБ, ще ревизира системите за ръководство на риска при преводи във финансови институции в отговор на загубите на японски банки, работили с Archegos.

Archegos е структурира като фамилно сдружение, само че в реалност ръководи активи за милиарди долари. Компаниите, които попадат в категорията на фамилни офиси са подложени на доста по-малко регулация в съпоставяне обичайните хедж фондове, които събират средства от разнообразни институции. Семейните офиси не са задължени да се записват към финансовите регулатори. На процедура обаче Archegos е работила тъкмо като хедж фонд.

Информацията за работата на тези офиси е нищожна, което прави мъчно разкриването на цялостния мащаб на вредите, нанесени от Archegos. Швейцарската банка Credit Suisse претърпя загуби от към 520 милиарда йени (4,7 милиарда щатски долара) при покупко-продажби, свързани с Archegos. Японската компания за финансови услуги Nomura Holdings разгласи, че е допустимо да записва загуба от към 220 милиарда йени (2 милиарда долара) поради преводите с американската компания.

За момента японските регулатори смятат Archegos за изолиран случай, само че те считат да изследват събитията, довели до актуалната обстановка, както и дали системата за ръководство на риска работи добре.

В света има над 10 000 компании за ръководство на активи от фамилен вид, главно в Съединени американски щати и Европа. Общата стойност на активите, които ръководят те, се прави оценка на към 6 трлн. $. Японските управляващи възнамеряват да извършат интегрирани финансови инспекции през тази финансова година и да вкарат промени в регулаторната система, с цел да разрешат шерване на резултатите от одита на двете институции.

Извън Япония, американските публични представители също се оповестиха за усилване на мониторинга на този вид компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР