Японската Toshiba се оттегли от американския бизнес с втечнен природен

...
Японската Toshiba се оттегли от американския бизнес с втечнен природен
Коментари Харесай

Toshiba продаде бизнеса си с природен газ в САЩ

Японската Toshiba се отдръпна от американския бизнес с полутечен природен газ. Компанията разгласи, че е завършила продажбата на подразделението си за полутечен природен газ Toshiba America на френския петролен колос Total, а договорката възлиза на 15 милиона $.

Решаващият фактор за продажбата на Toshiba America LNG в интерес на американския актив беше внезапен спад в цените на втечнения природен газ в Азия. След отстраняването на LNG от своята група, Toshiba се чака да резервира загуба от към 847 милиона $ през настоящата фискална година до март. Тя ще заплати на френската енергийна компания 815 милиона $, с цел да поеме контракти, по които групата се е заела.

През 2013 година компанията съобщи, че е подписала договорка с американска компания за обезпечаването на права за преправка на създаден от Съединени американски щати природен газ в размер на 2.2 милиона тона полутечен природен газ годишно за 20 години напред в действие от 2019 година Продажбата на LNG бизнеса на сингапурския филиал на Total идва откакто китайският производител на химически субстанции ENN Ecological Holdings отхвърли проект за закупуването му, заради неспособност за авансово утвърждение от американските и китайските регулатори.

Toshiba продължава да е в рецесия поради банкрута на американската си дъщерна компания Westinghouse Electric през 2017 година. Като част от огромното преструктуриране, компанията има намерение да продаде и дъщерното си сдружение, работещо в нуклеарната енергетика на Обединеното кралство. През идващите пет години Toshiba чака да понижи личния състав си в разнообразни области на произвеждане с близо 7000 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР