Японската Nidec Corp. планира да инвестира 1,5 млрд. евро в

...
Японската Nidec Corp. планира да инвестира 1,5 млрд. евро в
Коментари Харесай

Японски гигант строи супер модерен завод в Сърбия

Японската Nidec Corp. възнамерява да влага 1,5 милиарда евро в построяването на фабрика за автомобилни мотори и инвертори в сръбския град Нови Сад.

" Само през първата фаза Nidec ще наеме 480 души и приходите им ще бъдат доста по-високи от междинните за Сърбия ", съобщи сръбският президент Александър Вучич след среща с представители на японската компания в Белград.

Nidec възнамерява да стартира строителството на фабриката през септември и да я приключи в средата на 2022 година Предприятието ще включва оборудване от близо 60 000 кв. м за произвеждане на автомобилни мотори и цех за автомобилни инвертори с повърхност 36 000 кв. м. В тях в началото ще работят надлежно 1000 чиновници и 200 чиновници, оповестяват от офиса на президента, представени от SeeNews.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сърбия ще забрани износа на литий от находището в Ядар, така...

Фабриката ще бъде един от най-големите индустриални центрове на компанията в Европа с реколта сред 200 000 и 300 000 единици до 2023 година, заяви японският финансов вестник Nikkei през ноември.

" Докато многочислените компании на компанията ще работят на едни и същи обекти, с цел да търсят потребни синергии посредством шерване на една и съща индустриална инфраструктура и бек-офис, новите бизнес бази ще вземат участие, наред с други, в доставката на артикули на европейския пазар, като в същото време се стремят да проектират и създават артикули на локално равнище в Сърбия, страна, богата на хора в региона на науката и инженерството, които владеят британски език ", се споделя в изказването на Nidec.

Компанията има съществени ползи в Югоизточна Европа, като оперира в Румъния, Унгария, Словакия и Полша.

Nidec отвори офис в Нови Сад на 8 април. На същия ден компанията приключи осъществяването на съглашение за стратегически съюз с Университета в Нови Сад за интензивно присъединяване, наред с други действия, в софтуерен продан посредством партньорства сред промишлеността и университетските среди.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР