Японската марка Cellato стана рекордьор за най-скъп сладолед в света

...
Японската марка Cellato стана рекордьор за най-скъп сладолед в света
Коментари Харесай

Колко струва най-скъпият сладолед в света?

Японската марка Cellato стана рекордьор за най-скъп сладолед в света с помощта на нов усет, наименуван " Бякуя ". Това съобщиха от Книгата на върховете Гинес.

„ Част от вкусното лакомство, наречено " Бякуя ", коства умопомрачителните 6696 $, което би било задоволително за закупуване на използвана кола “, отбелязва Книгата на върховете на Гинес.

Японска компания за сладолед е събрала някои от най-редките съставки в света за основаването на сладоледа.

Акцентът на лакомството е необичаен бял трюфел, отгледан в Алба, Италия, на цена от 15 192 $ за кг.

Също по този начин, рецептата за сладолед съдържа зряло италианско твърдо сирене Parmigiano Reggiano и наслойка от саке.

Cellato са създали аромата дружно с Tadayesi Yamada, основен готвач в ресторант RiVi в Осака. Компанията съобщи, че се стреми да комбинира европейски и японски аромати в нещо неповторимо.



Най-скъпият сладолед в света е японският Бякуя

" Отне ни повече от година и половина да се развиваме, с доста опити и неточности, с цел да получим точния усет. Това, че стигнахме до Книгата на върховете на Гинес оправда всички наши старания ", споделя представител на компанията.

Според чиновниците на Cellato, взели участие в дегустацията, сладоледът има богат усет и текстура.

Служителите споделят още, че мощен мирис на бял трюфел изпълва устата и носа ви, последван от усет на Пармиджано Реджано. Утайката от саке допълва самия усет.

Компанията съобщи, че възнамерява да пусне артикули с други комбинации от топ съставки, като шампанско и хайвер.

През февруари медиите оповестиха, че във Англия се създава сладолед, който не се топи на слънце. Надяваме се, че това ще понижи въглеродния отпечатък на фризерите в магазините по света с 30 %.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР