Японската космическа агенция определи графика, по който спускаеми апарати от

...
Японската космическа агенция определи графика, по който спускаеми апарати от
Коментари Харесай

Япония определи датите за кацане на астероида Рюгу

Японската галактическа организация дефинира графика, по който спускаеми апарати от галактическата сонда " Хаябуса 2 " ще изследва метеорита Рюгу, който се намира на 280 млн км от Земята, заяви Би Би Си. Трикилограмовият резервоар " Минерва II " ще бъде спуснат на 21 септември. Той ще освободи два робота - Роувър 1А и Роувър 1В. Еднокилограмовите роувъри в действителност ще се придвижват с подскоци поради ниската гравитация на метеорита. Те са оборудвани с широкоъгълни и стереокамера, с цел да изпратят фотоси от Рюгу.

На 3 октомври " Хаябуса 2 " ще спусне апарата " Маскот ", създаден от Германския авиокосмически център дружно с френския Национален център за галактически проучвания. " Маскот " ще събере научни данни от повърхността. Той е оборудван и с микроскоп, с цел да изследва минералния състав, както и с радиометър за премерване на температурата и магнитометър за премерване на магнитното поле. След като доближи до повърхността, " Маскот " ще се придвижи единствено един път със скок. Неравният терен на метеорита обаче може да направи кацането му доста рисково.

След това японската Агенция за проучване на галактическото пространство възнамерява да детонира експлозив, който да направи кратер на повърхността на Рюгу, с цел да се съберат проби, на които не е въздействала галактическата среда. Те ще бъдат доставени на Земята за проучвания.

По график " Хаябуса 2 " ще отпътува от Рюгу през декември 2019 година, с цел да се върне на Земята с пробите през 2020 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР