Япония започна кампания за насърчаване на консумацията на алкохолни напитки

...
Япония започна кампания за насърчаване на консумацията на алкохолни напитки
Коментари Харесай

Парадокс: Япония умува как да накара младите хора да пият повече алкохол

Япония стартира акция за поощряване на потреблението на алкохолни питиета измежду младите, съобщава Би Би Си.

По-младото потомство пие по-малко алкохол от родителите си, което води до стесняване на пазара на този тип питиета, като саке (оризово вино, обичайно за Япония - б.р.).

По тази причина националната данъчна организация разгласи народен конкурс,чиято цел е превръщане на наклонността.

Кампанията " Саке, Вива! " (Sake Viva!) е ориентирана към основаването на проект, който да направи пиенето по-привлекателно и по този метод да подтиква стопанската система.

Конкурсът приканва хората на възраст от 20 до 39 години да споделят своите бизнес хрумвания, с цел да дадат подтик на търсенето на алкохолни питиета измежду своите връстници - без значение дали става въпрос за японско саке, шочу, уиски, бира или вино.

Японските медии оповестяват, че публичните реакции към акцията са били разнопосочни, като не са липсвали критики по отношение на опита за поощряване на сходен вреден табиет.

Желаещите да се включат в състезанието имат период до края на септември да показват своите хрумвания. След това най-хубавите оферти ще бъдат създадени благодарение на специалисти, преди да бъдат дефинитивно показани през ноември.

Японската данъчна работа приписва по-ниската консумация на алкохол на смяната в метода на живот в резултат на пандемията от COVID-19, както и на спада в раждаемостта и застаряването на популацията. Световната банка пресмята, че близо една трета (29%) от популацията на Япония е на 65 и повече години - най-високият дял в света.

Последните данни на данъчната работа демонстрират, че японците са пили по-малко алкохол през 2020 година, в сравнение с през 1995 година, като потреблението се е сринала от към 100 до 75 литра на възрастен годишно.

Приходите от налози върху алкохола също са се свили през годините - те са съставлявали 5% от общите доходи през 1980 година, до момента в който през 2020 година възлизат на едвам 1,7%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР