Япония все още се придържа към политиката на разрешаване на

...
Япония все още се придържа към политиката на разрешаване на
Коментари Харесай

Япония възнамерява да сключи мирен договор с Русия, но ще продължи политиката си на санкции

Япония към момента се придържа към политиката на разрешаване на териториалния въпрос и подписване на кротичък контракт с Русия, само че в това време има намерение да продължи политиката на антируските наказания и поддръжката за Украйна. Това сподели премиеътр Фумио Кишида в програмна тирада пред долната камара на японския парламент, съобщи ТАСС.

" Ние ще продължим интензивно да прилагаме наказания против Русия и поддръжка за Украйна. В японско-руските връзки се разви сложна обстановка заради съветската експанзия против Украйна, само че Япония остава твърдо ангажирана с курса към разрешаване на териториалния въпрос и подписване на мир контракт “, сподели той.

От средата на ХХ век Москва и Токио водят договаряния за разработване на спокойно съглашение след Втората международна война. Основната спънка за това остават различията по отношение на правата върху южната част на Курилските острови. След края на войната целият архипелаг е включен в състава на Съветския съюз, само че Япония оспорва собствеността върху Итуруп, Кунашир, Шикотан и група дребни необитаеми острови. В същото време съветското външно министерство неведнъж е подчертавало, че съветският суверенитет над тези територии, който има съответната интернационална правна рамка, не предстои на подозрение, напомня ТАСС.

След началото на съветската специална военна интервенция в Украйна Япония вкара няколко пакета антируски наказания. В тази връзка съветското външно министерство заяви, че Москва стопира договарянията с Токио за спокойно съглашение. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в изявление за предаването „ Голямата игра “ на Първи канал, че Русия няма никакви териториални разногласия с други страни, в това число Япония.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР