Япония се подготвя да изостави проекта за ядрената електроцентрала Синоп“

...
Япония се подготвя да изостави проекта за ядрената електроцентрала Синоп“
Коментари Харесай

Турската лира погреба АЕЦ Синоп

Япония се приготвя да изостави плана за нуклеарната електроцентрала „ Синоп “ в Турция, защото нуждата от по-високи ограничения за сигурност и обезценяването на турската лира постановат нарастване на разноските, оповестява в. „ Джумхуриет “, представен от OffNews.bg.

Японският в. „ Nikkei “ написа, че разноските за плана, планувани от консорциума от обществени и частни вложители отпред с Токио, са удвоили първичните си оценки и са се нараснали до към 5 трлн. Йени (44 милиарда долара). Това затруднява водещата компания Mitsubishi Heavy Industries и останалите сътрудници да продължат плана.

Вестникът показва, че главните аргументи за увеличението на разноските са в нуждата от надалеч по-високи стандарти за сигурността, най-много след злополуката с японската АЕЦ „ Фукушима Даичи “ през 2011 година, както и тежкият срив в цената на турската лира.

Японско-френски консорциум се беше договорил за строителството на втората АЕЦ в Турция в Синоп. Проектът се разглеждаше като модел за експорт на японската инфраструктура.

„ Джумхуриет “ отбелязва, че поради построяването на мегапроекта на отредения терен са били изсечени над 650 000 дървета.

Все още няма публична позиция на Анкара по казуса с вероятния неуспех на плана. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР