Япония реши придобие способности за нанасяне на удари по вражески

...
Япония реши придобие способности за нанасяне на удари по вражески
Коментари Харесай

Япония без амбиция да е военна сила, но с рекорден бюджет за отбрана за 2023 г.

Япония реши придобие качества за нанасяне на удари по противников бази, както и да удвои разноските за защита, оповестява организация " Киодо ".

Този ход бележи трагичен поврат в следвоенната политика за сигурност на страната, поддържана от нейната пацифистка конституция.

Тъй като средата за сигурност към Япония става нестабилна поради заканите от Китай и Северна Корея, с новото решение Токио, който през последните 77 години отхвърляше войната, ще може да прави директни офанзиви против територии на друга страна при положение на изключителна обстановка.

Придобиването на дарба за въздържане на офанзиви от външни сили, наречена " дарба за контраудар " , е заложено в три основни документа на държавното управление в региона на защитата, в това число в Стратегията за национална сигурност, обновена от кабинета на премиера Фумио Кишида.
 Япония стремително ще укрепва военните си качества
Япония стремително ще укрепва военните си качества

Заради опасения от неустойчивост в Източна Азия

Критиците означават, че конституцията разрешава на Япония да работи единствено при самоотбрана . Съгласно новата тактика за сигурност обаче страната би трябвало да има способността " да нанася ефикасни контраудари на територията на съперника като минимална мярка за самозащита ".

Кишида съобщи, че п ридобиването на дарба за контраудар е " от значително значение " за въздържане на ракетни офанзиви от други страни и построяването на защитата на Япония е належащо за усилване на нейната дипломатическа мощност.

Премиерът добави, че държавното управление ще " отбрани страната и народа " в лицето на " повратна точка в историята ".

В Националната тактика за сигурност се показва, че Я пония е изправена пред " най-тежката и комплицирана обстановка със сигурността " от Втората международна война насам. Правителството обаче дава обещание да резервира уговорката си към " политиката, насочена извънредно към самозащита " и Япония " да не се трансформира във военна мощ ".
 Япония възнамерява рекордни спомагателни военни разноски поради опасността от Китай
Япония възнамерява рекордни спомагателни военни разноски поради опасността от Китай

Включително за ракети и патрулни самолети

В първата проверка на японската отбранителна теория от 2013 година насам се отбелязва, че противоракетната защита сама по себе си е незадоволителна за справяне със " забележителното увеличение на ракетните сили " на и Северна Корея.

За да укрепи доста своя защитителен потенциал, Япония си сложи за цел да усили годишния си бюджет за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт през фискалната 2027 година , която завършва през март 2028 година

Япония от дълго време е лимитирала годишния си бюджет за защита на към 1% от Брутният вътрешен продукт, или малко повече от 5 трилиона йени (36 милиарда долара).

На съвещанието на ръководещата Либерално-демократическата партия по-рано през днешния ден Кишида съобщи, че държавното управление ще задели към 8,9 трилиона йени (около 65 милиарда долара) за

Предвижда се бюджетът за защита на Япония за фискалната 2023 година да доближи рекордните 6,5 милиарда йени (около 47 милиарда долара) спрямо 5,2 трилиона йени (38 милиарда долара) през тази година.
 Япония гради Противовъздушна отбрана против хиперзвукови ракети
Япония гради Противовъздушна отбрана против хиперзвукови ракети

Нови ограничения от Токио
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР