Япония отлага с две години отпадането на едностранните санкции срещу

...
Япония отлага с две години отпадането на едностранните санкции срещу
Коментари Харесай

Япония отлага с две години отпадането на санкциите срещу Северна Корея

Япония отсрочва с две години отпадането на едностранните наказания против Северна Корея , с които цели да принуди Пхенян да изостави нуклеарната си стратегия и да позволи въпроса с връщането на похитените японци, съобщи " Спутник ".

До това решение се е стигнало, откакто при последните договаряния сред Съединени американски щати и Северна Корея , които се организираха през февруари в Ханой, не се стигна до никакво съглашение.

Санкциите, наложени през 2006 година поради изстрелването на ракети от страна на Пхенян, включват възбраната за импорт на севернокорейски артикули и за достъп до японски пристанища на севернокорейски кораби или други плавателни съдове, посещавали пристанищата на страната.
 Япония постанова нови наказания на Северна Корея
Япония постанова нови наказания на Северна Корея

Заради " невиждана до момента опасност " от комунистическата страна

Рестрикциите ще останат в действие и през идващите две години , макар че Токио неколкократно е изразявал подготвеност да договаря със Северна Корея.

Освен това за първи път от 2008 година Япония няма да изпрати на Организация на обединените нации план за разрешаване на казуса с нарушаването на човешките права в Северна Корея.

След срещата на върха сред Съединени американски щати и Северна Корея през юни предходната година в Сингапур министър председателят на Япония Шинцо Абе прикани да се реализиран връзки на доверие с Пхенян , с цел да се позволи въпросът с похитените японци.

Някои от тях съумяха да се върнат в родината си, само че Токио упорства да бъдат изяснени всички условия към отвличането им.
 Тръмп: Ще се срещна с Ким във Виетнам
Тръмп: Ще се срещна с Ким във Виетнам

Ядреното разоръжаване на Корейския полуостров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР