Япония официално одобри ваксините срещу COVID-19 на „Модерна“ и „АстраЗенека“

...
Япония официално одобри ваксините срещу COVID-19 на „Модерна“ и „АстраЗенека“
Коментари Харесай

Япония одобри още две ваксини

Япония публично утвърди имунизациите против COVID-19 на „ Модерна “ и „ АстраЗенека “ на 21 май, само че последната няма да бъде употребена незабавно заради продължителната угриженост за доста редки кръвни съсиреци, съобщи Агенция Франс Прес.

Решението идва малко повече от два месеца преди отсрочената поради пандемията Олимпиада, с възходящо безпокойствие в Япония по отношение на относително бавното разпространяване на имунизацията в страната, съобщи организация Фокус.

Девет района, в това число Токио, към този момент са подложени на вирусно изключително състояние, като в този момент мярката е разширена до Окинава на юг.

Досега единствено Пфайзер/Бионтех беше разполагаем в Страната на изгряващото слънце, откакто беше утвърдена през февруари и до момента единствено два % от 125 милиона поданици на страната са изцяло имунизирани.

В изказване здравното министерство съобщи, че двете спомагателни ваксини са утвърдени. Но представител сподели, че ще продължи полемиката по отношение на използването на имунизацията „ АстраЗенека “ "като в същото време се следи обстановката в други страни ".

Засега единствено медицински служащи и възрастни хора дават отговор на изискванията за ваксини, като към момента няма периоди за разширение на имунизационната акция. Следващата седмица в Токио и Осака ще бъдат отворени два центъра за всеобщи имунизации, експлоатирани от военните, с цел да ползват двудозовата ваксина „ АстраЗенека “, в началото на възраст над 65 години.

Все още няма периоди за потребление на препарата на „ АстраЗенека “, който някои страни са лимитирали или отказали от акциите си за имунизиране заради редки проблеми с кръвни съсиреци, макар че специалистите споделят, че изгодите надвишават рисковете.

Главният изпълнителен шеф на „ Модерна “ съобщи в петък пред вестник Nikkei, че обмисля производството на имунизацията в Азия, евентуално в Япония.

Шефът на Международния олимпийски комитет Томас Бах съобщи тази седмица, че минимум три четвърти от спортисти и членове на тима, отседнали в олимпийското село в Токио, ще бъдат имунизирани преди игрите, които се откриват на 23 юли.

Организаторите упорстват, че събитието може да се организира безвредно това лято, макар че публичното мнение остава значително срещу, защото инфекциите в Япония нарастват.

Понастоящем девет района, в това число Токио, са подложени на вирусно изключително състояние, което продължава до 31 май. Но последните отчети допускат, че мярката може да бъде удължена за повторно. А в петък южният островен район Окинава ще бъде прибавен към регионите под незабавните ограничения за интервал от неделя до 20 юни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР