Япония обяви, че е получила извинение от американската армия за

...
Япония обяви, че е получила извинение от американската армия за
Коментари Харесай

Американската армия се извини на Япония

Япония разгласи, че е получила опрощение от американската войска за серията произшествия на нейна земя, заяви Би Би Си. На остров Окинава се стигна до няколко случая с присъединяване на американските въоръжени сили.

Вчера американски военен хеликоптер извърши спешно кацане на територията на хотел на японския остров. През предходната година пък беше спрян алкохола на бойците, откакто американски еднообразен удари с камиона си миниван, убивайки водача му.

Губернаторът на Окинава Такеши Онага съобщи, че американските бойци би трябвало да се срамят от тези произшествия. Именно в Окинава е най-голямото американско военно наличие в страната и района. Токио и Вашингтон са дългогодишни стратегически съдружници.

През годините имаше и разнообразни митинги срещу американските военни бази. Местните поданици упрекват бойците от Съединени американски щати и за разнообразни закононарушения. Съпротивлението против военните се усили през 1995 година, когато бойци изнасилиха 12-годишно момиче. През 2016 година за убийството на жена бе обвинен морски пехотинец, служил в една от базите в Окинава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР