Мистериозни смъртни случаи в Гърция. За по-малко от 3 седмици

...
Мистериозни смъртни случаи в Гърция. За по-малко от 3 седмици
Коментари Харесай

Мистериозна смърт: Петима чуждестранни туристи загинаха в Гърция

Мистериозни смъртни случаи в Гърция. За по-малко от 3 седмици петима задгранични туристи починаха при загадъчни условия. Трима към момента са в неопределеност. Според локалните управляващи, най-вероятната причина за трагичните случаи са високите температури в Гърция.
Чуждестранни туристи излезли на разходка, мистериозно изчезнали, открити мъртви край скали или плажове, без следи от принуждение. Зловещата серия стартира със гибелта на журналиста от Би Би Си - лекар Майкъл Мозли. На 5 юни, по обяд, 67-годишният мъж тръгнал към мъчнопроходим плаж и в никакъв случай не се връща. Журналистът, обаче, не се върнал.
Видян за последно на 11 юни, търсен в продължение на 3 дни, остров Матраки се трансформира в лобно място за Тоби Шийтс. 55-годишен американец, дошъл на отмора в Гърция. Кристос Катехис, другар на Тоби Шийтс:
" Причината той да пристигна в Матраки сме ние. Казахме му, че тук е доста безшумно и умерено. "
Тялото на мъжа било намерено край плаж на острова.
На Самос, в дере, беше открит мъртъв 74-годишен екскурзиант от Нидерландия. На Крит също има два смъртни случая. На Сиконос полицията продължава да търси две французойки - на 73 и на 64 години. А на Амаргос беше намерено тялото на 59-годишен американец.
Все още се чакат окончателните резултати от аутопсиите на починалите, само че съгласно гръцките управляващи, най-вероятната причина за смъртните случаи е жегата.
Йоанна Фотопуло, представител на Червения кръст, Гърция:
" Туристите са доста въодушевени, уверени, че са в добра физическа форма. Не носят светли облекла, даже не носят вода със себе си. "
За първи път в Гърция записват толкоз продължителна гореща вълна при започване на лятото. Затворени са туристически обекти и даже държавните учебни заведения, съвсем няма атракции навън. Жегата затвори доста туристически обекти. Не работят даже държавните учебни заведения. Ограничени са и доста от атракциите навън.След серията смъртни случаи, гръцките управляващи приканиха хотелиерите да са в непрекъснат контакт с туристите и да ги предизвестяват за заплахата от жегата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР